INFO Servis

RCT „Dušan Vasiljev“: Prijem novih polaznika 26. septembra

Regionalni centar za talente „Dušan Vasiljev“, koji samostalno funkcioniše već petu godinu, u subotu, 26. septembra u 10 časova u Gimnaziji organizuje prijem za nove polaznike, uzrasta od 7. razreda osnovne do 4. razreda srednje škole. Testiranja neće biti ni ove godine, a zainteresovani će moći da se opredele za neku od devet oblasti. Pohađanje nastave i rad u Centru potpuno su besplatni za sve polaznike.

Ove godine polaznici Centra moći će da prate nastavu, pišu naučno-istraživačke radove i takmiče se iz sledećih oblasti: istorije (7. i 8. razred osnovne, svi razredi srednje škole), hemije (7. i 8. razred osnovne, svi razredi srednje škole), geografije (7. i 8. razred osnovne, svi razredi srednje škole), fizike (7. i 8. razred osnovne škole), matematike (7. i 8. razred osnovne, svi razredi srednje škole), psihologije (2, 3 i 4. razred srednje škole), francuskog jezika (grupe za predškolce, osnovce i srednjoškolce), književnosti i srpskog jezika (7. i 8. razred osnovne, svi razredi srednje škole). 
 
-Očekujemo između 100 i 150 polaznika. Deca će biti sprovedena u učionice prilikom upisa, tako da će biti obavljeno brzo i efikasno i zaista se nadam ponovo lepom odzivu kakav je bio i prethodnh godina kada se kretao između 100 i 150 polaznika, što je mnogo i za jednu srednju školu. Ovo je naša samostalna peta godina rada i verujem da ćemo ostati samostalni i da ćemo ostati pri tom broju polaznika koji i nama u tehničkom smislu potpuno odgovara- rekao je dr Srđan Srdić, mentor iz oblasti književnosti. 
 
Polaznici RCT „Dušan Vasiljev“ redovno postižu odlične rezultate na takmičenjima i bez problema upisuju željene fakultete. Pohađanje je kompleksno i često zahtevno, ali su rezultati koje postižu polaznici izuzetni. 
 
Foto: RCT
Pratite nas FB
error: Content is protected !!