INFO Servis

Razgovor o knjizi „Niti istog klupka“ u petak u Biblioteci

Knjiga „Niti istog klupka“, autorke dr Ane Stišović Milovanović, biće predstavljena u Narodnoj biblioteci „Jovan Popović“ u petak, 18. oktobra. Početak promocije je u 19 časova. 

Autorka knjigu otpočinje esejima o Crnjanskom i Andriću, i nastavlja i zaokružuje književnokritičkim prikazima dela Milisava Savića, Radovana Belog Markovića, Aleksandra Gatalice, VuletaŽurića, Enesa Halilovića, Dejana Atanackovića, Igora Marojevića, Simona Simonovića i drugih, te će na književnoj večeri središnje pitanje biti  zajednička osnova pisaca različitih životnih, poetičkih i estetskih proviđenja i uverenja.

Ana Stišović Milovanović je rođena u Užicu, Filološki fakultet završila je u Beogradu (grupa za jugoslovensku i svetsku književnost). Radila je kao višegodišnji saradnik Katedre za metodiku nastave Filološkog fakulteta u Beogradu, koautor je projekta digitalne biblioteke za nastavnike srpskog
jezika „Orfelin“. Bavi se problemskom i multimedijalnom nastavom. Predsednik je Stručnog veća za školsko razvojno planiranje, autor udžbenika za srpski jezik za srednju školu, književni kritičar i teoretičar.

Monografija „Niti istog klupka“ nastala je u okviru projekta Memorijalna i duhovna kultura Kosova i Metohije, koji je podržalo Ministarstvo prosvete. 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!