INFO Servis

Radnici Predškolske ustanove “Dragoljub Udicki“ potpisali ugovore na neodređeno vreme: 44 ugovora za novi početak

Radnici Predškolske ustanove “Dragoljub Udicki“ potpisali su na svečanom prijemu u vrtiću “Miki“, ugovore na neodređeno vreme. Tako su zaposlenje za stalno dobila 44 dosadašnja radnika. Među njima je bila i Violeta Stojičić koja je na ovaj momenat čekala sedam i po godina:

Momenat je snažan, dirljiv, veoma sam uzbuđena. Dugujem veliku zahvalnost ljudima koji stoje iza svega ovoga. Radim kao vaspitač u “Kolibriju“ i ovim ugovorom zaokružila sam životnu celinu. Osećam se potpuno, kompletno i na kraju spokojno – kaže Violeta.

-Zahvalio bih direktorki, gradonačelniku i svima koji su izdejstvovali da se ovo dogodi. Osećaj je izvanredan, ja bih poželeo svima da dožive ono što smo mi danas doživeli. Na poklonu koji sam dobio piše da mi ovo bude nova odskočna daska za novi i lepši život i ja se nadam da će tako i biti – dodao je saradnik za fizičko vaspitanje, Dejan Ivanović, koji je takođe potpisao ugovor na neodređeno vreme.

Među onima koji su potpisali ugovore na neodređeno vreme, bilo je radnika koji su na ovaj momenat čekali i 13 godina.

Mnogi nisu odustali ni posle toliko godina jer vole našu ustanovu, vole svoj posao kojim se bave i znali su da će se jednog dana desiti ono što se večeras dogodilo. Neko je ovo čekao pet, neko 11, a neko i 13 godina. Svi su oni bili na upražnjenim radnim mestima, svi su radni, vredni i strpljivo su čekali svoj momenat, a mi smo ponosni što smo im na ovaj način ulepšali budućnost – dodala je direktorka Predškolske ustanove “Dragoljub Udicki“, Kristina Drljić.

Potpisivanjem ovih ugovora, 44 porodice imaju svetliju budućnost u našem gradu, izvesnost i podstrek za što lepši naredni period i ono što će se dešavati u narednim godinama:

-Oni sada na jedan miran način mogu da osmišljavaju svoju budućnost u našoj Kikindi. Stanislava Hrnjak, pokrajinska poslanica, Milena Živkov, članica Gradskog veća, celokupan moj tim i ja uticali smo na to da izlobiramo i objasnimo da nam je zaista neophodno još radnih mesta i za to smo se izborili. Nadam se da smo usrećili 44 porodice, koje će u Kikindi znati da planiraju svoju budućnost, a Grad Kikinda će nastaviti da se bori za svakog pojedinca, za svaku porodicu i nadam se da ćemo svi zajedno na jedan dobar način stvarati ambijent da život u Kikindi bude još bolji – poručio je gradonačelnik Kikinde, Nikola Lukač.

U Predškolskoj ustanovi “Dragoljub Udicki“ u Kikindi zaposleno je 249 radnika.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!