INFO Servis

Radijatori već topli, računi ostaju isti

Grejna sezona za oko 3.050 korisnika na teritoriji našeg grada zvanično počinje u četvrtak, 15. oktobra. Zbog niskih temperatura radijatori su već topli, a to se, kako ističu u „Toplani“ neće građanima fakturisati. 

Prema rečima direktora Javnog preduzeća „Toplana“ Dušana Marjanovića tople probe, koje su počele 8. i 9. oktobra, produžene su i narednih dana, zbog niskih temperatura: 

Prema gradskoj odluci, iako se još uvek nisu ispunili uslovi za početak grejne sezone, Kikinđani će i ova dva dana imati tople radijatore, a to im se na kraju meseca neće fakturisati. Juče smo grejali u prepodnevnim i večernjim satima, a danas ćemo tokom celog dana, zbog najavljenih niskih temperatura. I u sredu će, prema najavljenim temperaturama, verovatno biti uključeno grejanje tokom celog dana, a u četvrtak i zvanično počinje sezona – kaže Marjanović i dodaje da do januara sigurno neće biti promene u ceni grejanja, a nakon toga sve će zavisiti od cena „Srbijagasa“. 

Član Gradskog veća zadužen za infrastrukturu i vanredne situacije, Miroslav Dučić, objašnjava da je u dogovoru lokalne samouprave i Javnog preduzeća „Toplana“ grejanje uključeno pre zvaničnog početka sezone:

Prema parametrima, grejna sezona ranije počne ako je tri dana zaredom temperatura izmerena u 21 sat niža od 12 stepeni. Ti uslovi se nisu ispunili, ali smo, osluškivanjem potreba građana, odlučili da se grejanje ipak pusti -kaže Dučić. 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!