INFO Servis

„Put oko sveta“ tema ovogodišnjeg UNESCO kampa

Petodnevni međunarodni kamp „Moj grad – to sam ja“ otvoren je u sredu uveče predstavljanjem učesnika iz Srbije, Makedonije, Rumunije i Bosne i Hercegovine. Kamp jedanaesti put organizuje Gimnazija „Dušan Vasiljev“, koja je član UNESCO organizacije od 2003. godine. 

 

Kikindska Gimnazija je i ove godine domaćin internacionalnog UNESCO kampa, koji je ovog puta okupio učenike i profesore škola iz Makedonije, Rumunije, Ugljevika, Novog Sada i Vrbasa, a u radionicama kampa učestvuju i OŠ „Đura Jakšić“, „Feješ Klara“ i „Sveti Sava“ iz našeg grada.

Zamenica gradonačelnika Bosiljka Srdić kaže da ovaj kamp predstavlja jedinstvenost našeg grada:

Kikindska gimnazija pokazuje da je sasvim drugačija od svih ostalih u zemlji. Na ovaj način naš grad može da se približi svima onima koji prvi put dolaze u Kikindu. Organizacijom Unesco kampa Gimnazija se uključuje u mrežu škola koje neguju i čuvaju vrednosti kao što su tolerancija, mir, poštovanje ljudskih prava i razumevanje, a mladi ljudi su najbolji ambasadori takvih vrednosti.

 

Gošća iz Makedonije, Natalija Točkova, učenica osnovne škole „Sveti Kliment ohridski“ kaže da je prvi put u Kikindi i da joj se jako dopada boravak u našem gradu:

Kikinda je prelep grad. Ovo je za mene jedno zaista jako lepo iskustvo, uživala sam u svim radionicama u kojima smo učestvovali. Upoznala sam veoma dobre ljude i sklopila nezaboravna prijateljstva. Rado bih došla ponovo u Kikindu.

Večeras su u Gimnaziji „Dušan Vasiljev“ održane radionice na temu „Put oko sveta“, u okviru kojih su učesnici na zanimljiv način prikazali kulturu, način života i običaje 15 različitih zemalja. Radionice su interaktivnog tipa i prikazuju primenu aktivnih metoda nastave, kao što su istraživački radovi učenika i projektna nastava.

 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!