INFO Servis, Sport

Prvi “Ludaja kup“ u streličarstvu u Kikindi

U Kikindi se održava prvi “Ludaja kup“ u streličarstvu, u organizaciji Streličarskog kluba “Apolo“. Više od 120 takmičara iz 18 klubova nadmeće se u nekoliko kategorija, a s obzirom na izuzetno veliki broj učesnika, turnir je već sada, iako prvi, okarakterisan kao nacionalni i vrlo dobro organizovan:

Ovaj turnir je jedan od masovnijih turnira u ovoj godini, imamo čak 18 klubova koji se takmiče u 21 kategoriji, a zbog velikog broja učesnika bili smo prinuđeni da turnir organizujemo iz dva termina. Tako da se streličari takmiče i pre podne i posle podne. U drugom delu ima i eleminacionih faza, gađa se po setovima i to je u suštini borba za medalju – istakao je trener kikindskog kluba “Apolo“, Zaviša Lučić.

Prema broju takmičara, ovo je jedan od rekordnih turnira u našoj zemlji, poručio je prilikom otvaranja takmičenja predsednik Streličarskog saveza Srbije, Dragan Svilanović, što je dokaz da Srbija ide velikim koracima napred što se tiče ovog sporta:

Još uvek nismo uhvatili priključak sa svetskom elitom, ali radimo puno kako bi došli prvo do najboljih trenera, da našim ljudima obezbedimo najbolje uslove, da naši igrači dobiju dobro znanje, da uspostavimo nacionalni sistem treninga. Imamo veliku podršku resornog ministarstva, Olimpijskog komiteta, pomažu nam zaista puno. Zahvaljujem Gradu Kikindi i klubu “Apolo“ na odličnoj organizaciji – dodao je Svilanović.

Veoma je pohvalno što je kikindski streličarski klub “Apolo“ preuzeo veliku odgovornost i organizovao masovno takmičenje koje okuplja više od 120 takmičara iz 18 klubova, a na Gradskoj uzpravi je da upravo ovakve sportske manifestacije, koje promovišu grad i našu najpoznatiju turističku manifestaciju i podrži:

-Zaista je velika stvar za nas kao Grad da ugostimo i uspešne streličare koji su državni rekorderi, koji postižu velike uspehe i svakako da oni predstavljaju uzor ovoj deci jer mogu da vide na koji način oni to rade i kakve veštine poseduju. Naš streličarski klub broji preko 20 takmičara koji se nadmeću u pionirskoj, kadetskoj i seniorskoj konkurenciji, imaju dva licencirana trenera. Četvrtinu kluba čine pripadnice ženske populacije, imaju slabovide članove koji rade uz stručni nadzor trenera i predstavljaju jednu složnu streličarsku porodicu – poručio je Miodrag Bulajić, član Gradskog veća Gradske uprave u Kikidni.

-Kao što i sam naziv ovog prvog turnira govori, Kikinda je postala odavno brend zahvaljujući između ostalog i po bundevi, tako da je naša ludaja danas u znaku streličarstva. Ovo je izuzetno veliki značaj za ceo Severnobanatski okrug, da mladi i na ovaj način pokažu svoje veštine, vidimo da su veoma uspešni u onome što rade i nadam se da će uspeti da privuku što veći broj mališana iz ostalih naseljenih mesta u okrugu – dodao je Nikola Lukač, načelnik Severnobanatskog okruga.

Rezultati koje postižu mladi takmičari predstavljaju važan potencijal i sigurnu budućnost streličarskog kluba “Apolo“.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!