INFO Servis

Proslavili pedeset godina od završetka Gimnazije

Davne 1967. godine Gimnaziju „Dušan Vasiljev“ u Kikindi završilo je 138 učenika, među kojima su i doktori nauka, član Evropske akademije nauka, nekadašnji direktor i više profesora ove škole, kao i ugledni lekari. 

 

Protekle subote ova generacija sastala se da obeleži pet decenija od završetka srednje škole.

Lepo je uopšte biti u prilici proslaviti pedeset godina mature. Danas ćemo svi zajedno da se sećamo zaista lepih dana provedenih u gimnaziji – rekla je mr Miroslava Kojić, vajarka i profesor VSŠOV u penziji.

Više njih iz ove generacije nakon završenih studija vratilo se u Kikindu i svoj radni vek provelo u Gimnaziji „Dušan Vasiljev“. Profesor srpskog jezika i književnosti Dragan Đurica devedesetih godina je bio i direktor ove škole. On je istakao da je i u vreme kada je bio đak Gimnazija imala veliki ugled i bila poštovana.

Gimnazijalce nisu u to vreme u gradu prepoznavali samo po uniformama koje su nosili nego i po ponašanju. Uvek su nosili određeni pečat autoriteta i kvaliuteta škole u kojoj su, i statusa te gimnazije koji je imala ne samo u Kikindi i okruženju nego i u celoj zemlji. Kikindski gimnazijalci bili su među najuspešnijim studentima Beogradskog i Novosadskog univerziteta – rekao je bivši direktor, profesor i đak kikindske gimnazije.

Naši sagovornici složili su se oko toga da su sadašnje generacije profesora u stručnom pogledu kvalitetnije ali da je njihov autoritet daleko manji nego ondašnjih profesora.