INFO Servis

Promocija srednjih škola namenjena osmacima

Večeras je u Osnovnoj školi „Slavko Rodić“ u Banatskom Velikom Selu održana prezentacija kikindskih srednjih škola, namenjena učenicima osmog razreda, koje uskoro očekuje upis. 

U okviru ove aktivnosti, koju lokalna samouprava sprovodi u saradnji sa sve četiri srednje škole u našem gradu, učenici koji završavaju osnovnu školu i njihovi roditelji imaju priliku da od direktora srednjih škola saznaju sve o profilima i smerovima koji su im na raspolaganju. Prethodnih dana promocije su održane u svim ostalim seoskim školama, a danas su i mladi Velikoselci mogli da saznaju sve informacije vezane za upis u srednju školu. 

Planiram da upišem prirodno-matematički smer u Gimnaziji. Mislim da je to najbolji izbor za mene, jer želim nakon toga da upišem i fakultet. Očekujem da ću naučiti dosta toga – kaže Boris Bulajić, učenik osmog razreda u Osnonvoj školi „Slavko Rodić“. 

Ove godine osmi razred u velikoselskoj školi završava 26 učenika, a njihova razredna Vesna Hrnjak Sivčev izražava nadu da će đaci upisati željene srednje škole jer se, kako kaže, radi o sjajnoj generaciji.

Pohvalila bih ovu inicijativu lokalne samouprave, jer se na ovaj način uključuju više i roditelji, i dobijaju više informacija. Ovo je sjajna inicijativa da se svi što više upoznaju sa samim upisom, na ovakav način, da direktori đacima i roditeljima predstave svoje škole – rekla je Sivčev. 

Bosiljka Srdić, zamenica gradonačelnika Kikinde, rekla je da je cilj ove aktivnosti da se pomogne i deci roditeljima u izboru srednje škole i smera:

Želeli smo da odgovorimo na sva pitanja i nejasnoće. Pre svega smo hteli da ukažemo na one smerove koji će im omogućiti da lakše dođu do posla. Interesovanje i dece i roditelja je bilo zaista veliko, a pokazalo se da je direktan razgovor ipak najbolji način – zaključila je Srdić. 

Oko 500 osmaka ovog juna biraće između 19 smerova. Najviše mesta ima u Tehničkoj školi koja će u 7 odeljenja upisati 8 različitih profila, u Gimnaziji ima mesta za 150 učenika u tri smera, u SSŠ „Miloš Crnjanski“ 120, a u Ekonomsko-trgovinskoj školi 90. 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!