INFO Servis

Promocija knjige „Podeljeni grad“ u četvrtak u Biblioteci

Roman „Podeljeni grad“ autora Nemanje Starovića biće predstavljen u četvrtak, 7. februara u Narodnoj biblioteci „Jovan Popović“. Početak promocije je u 19 časova. O knjizi će osim autora govoriti i Saša Adamović i Ognjen Karanović. 

Nemanja Starović je istoričar, pisac i TV autor. Rođen je 1982. godine u Novom Sadu, gde je završio osnovnu školu, dok je u Sremskim Karlovcima pohađao Gimnaziju. Osnovne, a potom i master studije istorije završio je na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. Sa uspehom je pohađao i Diplomatsku akademiju Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije.

Trenutno radi u Regionalnoj razvojnoj agenciji Bačka i koordinira rad međuresorne Radne grupe za infrastrukturni i turistički razvoj područja Fruške gore. Objavio je popularno-istorijsku zbirku „Bliski istok – kratko i jasno“ (Srpska reč, 2014), kao i romane „Sa druge strane“ (Prometej, 2016) i „Podeljeni grad“ (2018).

Redovni je član Matice srpske i Udruženja književnika Srbije, a sa Centrom za društvenu stabilnost sarađuje od osnivanja. Autor je emisije „Ino-strane“ koja se emituje na Prvom programu RTV Vojvodine i posvećena je analizi procesa iz domena spoljne politike i međunarodnih odnosa.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!