INFO Servis

Program „Kikindskog leta“ od četvrtka do nedelje

U okviru manifestacije „Kikindsko leto“ sugrađani će od danas do nedelje, 13. avgusta moći da prisustvuju otvaranju izložbe i književnoj večeri, da uživaju u koncertima i da gledaju zanimljivo sportsko takmičenje nastalo po uzoru na nekadašnje „Igre bez granica“. Zbog najavljenog lošeg vremena, deo subotnjeg programa pomeren je za petak. 

Večeras sa početkom u 20.30 časova u galeriji Narodnog muzeja biće otvorena izložba „Rok muzeja“ iz Beograda, a Kikinđani će postavku moći da pogledaju do 26. avgusta. U 21 čas počinje rok koncert u okviru kojeg će nastupiti iskusni muzičari Vlada Janković Džet i Branko Marušić Čutura, sa svojim bendovima. Lokalnu podršku pružiće mladi Kikinđani iz grupe „Antidepresiv“.

U petak, 11. avgusta sa početkom u 19.30 časova u dvorištu Muzeja biće održano književno veče pod nazivom „Razgovor s povodom“ dr Milovana Blažića. Od 21 čas muzičko scenski nastup prirediće novosadska grupa „Muzika srca“. Na otvorenim bazenima SC „Jezero“ u 20.30 sati počeće prvi kvalifikacioni deo sportskog takmičenja „Igre na vodi“ u okviru kojeg će se osam prijavljenih ekipa nadmedati za vredne novčane nagrade. Drugi deo kvalifikacija biće održan narednog dana, u subotu 12. avgusta takođe sa početkom u 20.30 časova, dok je finale Igara planirano za isti termin u nedelju, 13. avgusta. Nakon proglašenja pobednika, oko 23 časa, kikindski bend „Vanya con Trios“ održaće koncert.

Ulaz za sve programe je besplatan.