INFO Servis

Program 29. „Vaskršnjih svečanosti“ u Mokrinu

Tradicionalna manifestacija „Vaskršnje svečanosti“ u Mokrinu, koja se ove godine održava po 29. put, počela je na Lazarevu subotu, a trajaće do drugog dana Uskrsa, 29. aprila. 

U sredu, 24. i u četvrtak 25. aprila sa početkom u 9 sati biće služena Sveta liturgija, a na Veliki četvrtak, sa početkom u 19 sati, bdenije sa čitanjem 12. Jevanđelja. 

U petak u 10:30 u Etno kući „Đeram“ biće oragnizovano farbanje i ukrašavanje jaja, a za 11 sati zakazano je ukrašavanje skulpture – obeležja Vaskršnjih svečanosti. Sa početkom u 16 sati u Pravoslavnom hramu biće održano večernje, sa iznošenjem plaštanice, a u 17 časova biće otvorena izložba dečjih radova i oslikanih jaja. Književno veče Mirka Čavića biće održano u Domu kulture, sa početkom u 20 sati. 

U subotu u 20 sati biće otvorena izložba mokrinskih autora, a od 22 sata u Domu kulture izložba Udruženja žena Mokrina. U 23 sata počinje Noć u Mokrinskom muzeju. Prva Vaskršnja liturgija u Pravoslavnom hramu biće u ponoć. 

Na Uskrs, u nedelju, 28. aprila u 9:30 sati počinje svetsko prvesntvo u tucanju uskršnjim jajima za juniore, dok za starije počinje u 10:30. Finale 29. Svetskog prvesntva biće održano u podne. U večernjim satima, na bini na Varoškom trgu nastupiće Tamburaški orkestar KUD „Mokrin“, a nakon toga i grupa „Garavi sokak“. 

 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!