INFO Servis

Pripreme za malu maturu od srede na sajtu RTV-a

Kako bi se pomoglo osmacima da obnove gradivo, Radio-televizija Vojvodine će od srede, 1. aprila na svom sajtu objavljivati video priloge zadataka iz matematike, srpskog jezika, biologije, hemije, fizike, geografije i istorije. Na sajtu rtv.rs, u odeljku Digitalne pripreme za malu maturu, učenici će imati priliku da svakog radnog dana pogledaju izbor od tri do ukupno dve stotine zadataka iz sedam predmeta kojima je obuhvaćeno gradivo za polaganje završnog ispita.

Zadaci su pripremani iz Zbirki za pripremu male mature od prethodnih godina i emitovani u okviru emisije „Ja biram“, Programa za decu i mlade, tokom tri sezone.

Predavači su nastavnici osnovnih i srednjih škola, kao i fakulteta, a svaki zadatak je, uz objašnjenje predavača, praćen animiranom ilustracijom koja učenicima pomaže da se podsete činjenica i već usvojenih znanja. Ovim putem Pokrajinski javni servis želi da izađe u susret nastavnicima i učenicima, pre svega završnih razreda i omogući im, da na jednostavan i dostupan način obnove znanja iz ključnih predmeta.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!