INFO Servis

Predstavnici nadležnog pokrajinskog sekretarijata potvrdili spremnost i opremljenost Zimske službe

Zamenik pokrajinskog sekretara za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj, dr Zoran Tasić bio je danas u poseti našem gradu kako bi se uverio u spremnost i opremljenost punkta Zimske službe u Kikindi. 

Sekretarijat za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj sporvodi akciju u okviru koje predstavnici obilaze lokalne samouprave na teritoriji cele Vojvodine, kako bi se uverili u spremnost zimskih službi u pokrajini:

Imali smo priliku da vidimo plan rada Zimske službe. Obišli smo ceo severni Banat i izuzetno sam zadovoljan onim što sam video, kako u lokalnim štabovima tako i na punktovima koje je organizovalo JP „Putevi Srbije“. Ono što je naš najvažniji zadatak je da pokušamo da organizujemo zajedničku koordinaciju u čišćenju kako lokalnih tako i državnih puteva prvog i drugog reda – kaže zamenik pokrajinskog sekretara za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj, dr Zoran Tasić. 

Prema rečima načelnika Severnobanatskog upravnog okruga, Milivoja Linjačkog, Zimska služba je, redovno prateći prognozu, spremno dočekala padavine, na vreme uvela dežurstva, obezbedila so, agregat i potrebnu mehanizaciju, i postupala po usvojenom operativnom planu:

U veoma kratkom roku od početka padavina lokalni štab je intervenisao, onako kako to struka nalaže. Kada su u pitanju državni putevi, punkt Zimske službe „Puteva Srbije“, koji održava državne puteve na teritoriji celog našeg okruga, je takođe bio spreman i radio kako je trebalo. Očekujemo da se ova dobra praksa i saradnja i u narednom periodu nastave i da nećemo imati nikakvih problema kada ponovo padne sneg – kaže Linjački. 

Narednih par dana, prema prognozi meteorologa biće toplije i suvo, ali nas već početkom naredne sedmice očekuju nove snežne padavine. Gradonačelnik Kikinde, Nikola Lukač, kaže da je Zimska služba spremna i za naredni period:

Obišli smo danas zajedno punktove zimske službe, i lokalni i državni, i uverili se da ima dovoljnih količina i kamenog agregata i soli. Spremnost i lokalnih i državnih službi je na zadovoljavajućem nivou i siguran sam da ćemo u narendom periodu moći da odgovorimo svim izazovima. Koordinacija svih službi je dobra i u interesu je svih građana, kako bi im svi putevi bili prohodni za nesmetani saobraćaj – rekao je Lukač. 

 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!