INFO Servis

Predstavnici 19 ambasada bili uvaženi gosti 36. Dana ludaje

Na tradicionalnom prijemu, koji je ove godine i prvi put od kada postoji manifestacija organizovan u prelepom ambijentu dvorišta Gradske kuće, a povodom 36. “Dana ludaje”, svojim prisustvom su svečanost uveličali predstavnici ambasada Finske, Kazahstana, Kambodže, Malezije, Slovačke, Italije, Hrvatske, Nemačke, Bosne i Hercegovine, Egipta, Albanije, Maroka, Belgije, Rumunije, Ukrajine, Crne Gore, Kipra, Norveške i Slovenije.

Ambasadori i njihovi saradnici su iskoristili prazničnu atmosferu, lep dan, kao i iskrenu dobrodošlicu svojih domaćina, te su sa svojim članovima porodica proveli ceo jedan dan u našem gradu. Budući da je ovo bio i prvi put da većina predstavnika stranih ambasada poseti Kikindu, domaćini su ih poveli u obilazak samog Trga, gde se održavao najveći broj segmenata manifestacije, a onda su ih poveli i u turistički obilazak grada, u okviru kog su im predstavljene znamenitosti Kikinde i okoline.

Prijemu su prisustvovali predstavnici pokrajinske i državne vlasti, Nemačko-srpske privredne komore, Italijansko-srpske privredne komore, Slovenačkog poslovnog kluba, predsednik Saveza Srba u Rumuniji, profesori Zapadnog univerziteta u Temišvaru, direktori institucija i kompanija, ali i gosti iz bratskih i susednih gradova i opština. Uvaženom skupu se, na samom početku prijema, uz reči srdačne dobrodošlice obratio Nikola Lukač, prvi čovek Kikinde.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!