INFO Servis

Predstavljanje programa za mlade „Pionir“ danas u Kulturnom centru

Osnivač pokreta za slobodno obrazovanje „Zamphyr”, Marko Кažić danas će u velikoj sali Кulturnog centra Кikinda, sa početkom u 12 časova, predstaviti jedinstveni razvojni program za mlade „Pionir“ koji će svoju prvu iteraciju imati u Кikindi. Prijave za program biće otvorene od 23. marta do 10. aprila, a promocija u Кulturnom centru služiće kao predstavljanje programa, ali i mogućnost za zainteresovane srednjoškolce da dobiju više informacija i lično razgovaraju sa Markom Кažićem.

Pionir je program ranog razvoja za mlade između 15 i 18 godina usredsređen na slobodni razvoj, sticanje digitalnih veština i rešavanje izazova kroz tehnologiju. Holistički, praktičan i individualan, širi horizonte talentovanim mladim ljudima uz 64 segmenta razmene znanja i 6 meseci samostalnog rada. Izabrani mladi polaznici programa imaće priliku da steknu digitalne veštine, razvijaju projekte, stiču znanje od mentora – vođa industrije, predvodnika slobodne kulture, ali i da dobiju pristup događajima, preduzećima i institucijama kroz koje mogu da napreduju. 

Sam program je proizvod dugogodišnjeg istraživanja pedagogije, društvenih i tržišnih potreba kao i ideje o stvaranju posebne generacije digitalaca koji će predvoditi industriju budućnosti. Polaznici će kroz aktivnosti u programu moći da se upoznaju sa različitim aspektima tehnologije, od sticanja i primene veština, do razvijanja posla, filozofiju tehnologije i društvenih aspekata tehnologije. Učešće u programu za primljene kandidate je stipendirano, a program je podržan od strane Grada Кikinda i Кancelarije za mlade. 

– Ideja je da kroz podršku i dovođenje izuzetnih mentora, predvodnika nove misli omogućimo darovitoj deci da stvaraju i uče, da budu pioniri novog vremena, nove tehnologije i novog društva. Cilj programa je da stvorimo trust mozgova i novu generaciju izuzetnih digitalaca sposobnih za radikalnu inovaciju – kaže Marko Кažić, izvršni direktor kompanije „Zamphyr” i idejni tvorac programa.

Prijavljivanje  za program traje do 10. aprila.

 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!