INFO Servis

Predavanje o tradicionalnoj kineskoj medicini u četvrtak u Biblioteci

Udruženje „Zdravlje na dlanu“, u saradnji sa prof. dr Zoranom Jeličićem iz Toronta,  u četvrtak, 22. avgusta u dvorištu Narodne biblioteke „Jovan Popović“ organizuje interaktivnu tribinu „Kineska tradicionalna medicina i stres“. Početak je u 18 časova, ulaz je slobodan. 

Lekar Goran Abraham, iz Udruženja „Zdravlje na dlanu“, kaže da će posetioci tribine moći da se upoznaju sa tradicionalnom kineskom medicinom, i da saznaju na koje načine možemo sami sebi da pomognemo kada smo pod stresom. Predavač će biti prof. dr Zoran Jeličić, koji je studije kineske medicine završio u Kanadi, a nakon toga i Medicinski fakultet na Univerzitetu u Henanu u Kini. 

Na predavanju će biti reči o kineskom medicinskom sistemu, njihovoj tradicionalnoj medicini, dobrom zdravlju i dugovečnosti u Kini i o štetnom uticaju svakodnevnog stresa na naš život i zdravlje. Posetioci tribine čuće i koje su to preporuke tradicionalne kineske medicine koje možemo da primenimo u svakodnevici – kaže prof. dr Zoran Jeličić. 

Naš sagovornik objašnjava da kineska medicina obuhvata pet displina, od kojih je akupunktura jedna od najpoznatijih:

Tu su i kineska biljna medicina, dijetalna medicina, fizička medicina sa masažom i manipulacijom zglobova i kineski medicinski či gong. Sve pomenute discipline obuhvataju 5 hiljada godina tardicionalne kineske medicine, koja je ozakonjena u dosta evropskih zemalja, kao i u Severnoj Americi. 

Fokus na predavanju biće na svakodnevnim terapijama tradicionalne kineske medicine, kao što su: korišćenje prirodnih čajeva za umanjivanje stresa, akupresura, tai či vežbe i higijena spavanja.  

 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!