INFO Servis, Sport

Praznik na Vašarištu: ŽAK preokretom do pobede nad “Borcem“

Fudbaleri ŽAK-a ostvarili su veliku pobedu nad “Borcem“ iz Starčeva u utakmici 4. kola Vojvođanske fudbalske lige – istok nakon što su preokretom došli do tri veoma važna boda i tako se priključili ekipama na sredini prvenstvene tabele. Železničari su sa 3:2 pobedili, iako su na poluvremenu gubili sa 2:0. Sve je bilo rešeno u poslednjih 15 minuta, kada je kikindska ekipa preuzela inicijativu i rešila utakmicu u svoju korist, iako je malo ko mislio da će se tako nešto i desiti. Prvi gol za domaće postigao je Vladimir Radivojac, da bi potom sa bele tačke bio precizan Nemanja Vrbački, nakon što je nad Danielom Kočišem bio sviran penal. Upravo je Kočiš postigao i treći gol u poslednjim minutima utakmice, a potom i dosta emotivno proslavio novu pobedu svog kluba:

-Imali smo jako veliku želju da dokažemo prvo sebi, a potom i navijačima da zaslužujemo pobedu. Mnogi danas nisu verovali da možemo ovo da postignemo, ali smo čvrstom voljom i karakterom to uspeli. Trud se zaista isplatio. Mi imamo solidnu ekipu, koja može da napreduje, imali smo nekoliko grešaka koje su nas koštale ovog nerviranja na utakmici, ali se na kraju sve dobro po nas završilo – istakao je Kočiš.

Prvo poluvreme proteklo je veoma loše za kikindske fudbalere. Gosti su nizali šanse i pravo je čudo što se na odmor otišlo sa samo dva gola razlike. U nastavku utakmice, pogotovo u poslednjih 15 minuta železničari su igrali mnogo bolje, a prvi gol ih je podstakao da počnu agresivnije da napadaju. Gosti su i u drugom poluvremenu imali prilika koje nisu iskoristili, pa ih je i stigla kazna:

Svojim igračima sam na poluvremenu rekao da imaju dva rešenja. Ili da pokažu svoj potencijal i kvalitet zbog kog se nalaze u timu ili da prime još pet golova i da odustanemo od igranja fudbala, pa i ja zajedno sa njima da potražim drugu sredinu. Izađite na teren, pokažite karakter, dajte sve od sebe i zaslužite sportsku sreću. To se i dogodilo. Naši protivnici su i u prethodnim utakmicama davali golove iz poluprilika i tome se mora stati na put. Moji momci imaju kvalitet i potencijal, čestitam im od srca, a mi se pripremamo za narednu utakmicu – istakao je nakon utakmice trener ŽAK-a, Jovica Lakić.

Sledeće nedelje, u okviru utakmice 5. kola Vojvođanske fudbalske lige – istok, ŽAK putuje na utakmicu u Elemir protiv tamošnjeg “Naftagasa“.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!