INFO Servis

„Power fit“ uskoro u Kikindi: Za zdravo i vitko telo

Svetski trend, elektrostimulacija mišića korišćenjem impulsa u cilju efikasnosti treninga, uskoro će biti dostupan i Kikinđanima. Treninge će voditi profesionalni rukometaš Igor Milićević i lekar Goran Abraham, koji će biti zadužen i za stručan nadzor svakog korisnika. 

U subotu, 26. januara biće organizovana besplatna promocija treninga u EMS odelima u teretani Blacksmith, koja se nalazi na adresi Vojvode Putnika broj 29. Ovaj vid treninga biće predstavljen zainteresovanima i 28. i 29. januara u SC „Jezero“, od 18 do 19 sati. 

Trening u EMS odelu traje svega 20 minuta, i idealno je prilagođen brzom tempu života. Ukoliko imate mnogo obaveza i premalo vremena, a želite da budete zdravi i vitki, Power fit -EMS trening će vam pomoći da brzo i efikasno očuvate i poboljšate zdravlje i formu. Doktor Goran Abraham za naš radio objašnjava o kakvom se treningu radi: 

Korisnik oblači odelo za elektro-mišićnu stimulaciju, koje na određenim tačkama implementira impulse u naše mišiće. Naše telo, kada vežbamo, informaciju o kontrakciji mišića dobija iz mozga, i tako se vrše i tonus i pokret mišića. Ovo odelo potpomaže da se veštački stimuliše mišić, da se više i jače kontrahuje u jdnom pokretu, kako bi simulirao veće opterećenje i veći broj ponavljanja – kaže dr Abraham, i dodaje da se na ovaj načim mogu stimulisati i dublja mišićna vlakna koja se klasičnim treningom ne mogu aktivirati, i da se na taj način dobija bolji rezultat.  

Ključna prednost EMS treninga je ušteda vremena, jer traje samo 20 minuta, a benefit je i u tome što se na ovaj način sagori više kalorija, a telo čak i naredna dva dana troši kalorije, jer je trening visoko intenzivan. 

Ono što se takođe pokazalo kao prednost, je da elektrostimulacijom dopiremo do samih ćelija na bolji i efikasniji način, nego klasičnim treningom. Ćelije tada traže više hranjivih materija i kiseonika, na šta telo reaguje poboljšanjem cirkulacije, što dalje dovodi do povećanja potrošnje kalorija. EMS se može koristiti u svrhu mršavljanja, otklanjanja celulita, ali i u rehabilitacione svrhe nakon nekih povreda koje ograničavaju pokrete određenih delova tela – kaže dr Abraham. 

Treninzi će se održavati na dve lokacije, u SC „Jezero“ i teretani „Blacksmith“, dva puta nedeljno. Prvi trening za sve zainteresovane je besplatan, a telefoni za zakazivanje su: 061/ 17 34 138 ili 069/ 31 00 640

Sve informacije mogu se dobiti i na Fejsbuk stranici Power fit Kikinda

Pratite nas FB
error: Content is protected !!