INFO Servis

Povodom Međunarodnog dana mladih: Kancelarija za mlade Kikinda počastila sugrađane jednodnevnim izletom

Povodom Međunarodnog dana mladih, koji se obeležava 12. avgusta, Kancelarija za mlade u Kikindi organizovala je jednodnevni izlet za volontere, najbolje učenike srednjih i osnovnih škola i članove omladinskih organizacija poput “Proka Sredojev“, “Proka S. Plavi“ i drugih. Na izlet u Beograd krenulo je više od 40 mladih sugrađana:

-Planom i programom putovanja, obuvaćen je obilzak muzeja iluzija, koji je pogotovo mladima veoma atraktivan, potom je predviđen obilazak Avalskog tornja, Hram Svetog Save, Kalemegdan, a mladima će biti omogućen i slobodan obilazak glavnog grada. Ova ekskurzija ima dva cilja, prvi je da Kikinđni nauče nešto novo o našoj prestonici, a drugi je druženje i međusobno povezivanje među mladima. Sa nama su osnovci koji su sada upisali srednju školu, a imamo i maturante u srednjim školama, pa mogu da se razmene vrlo važna iskustva – istakao je Dalibor Oličkov, koordinator Kancelarije za mlade Kikinda.

Jednodnevnom izletu obradovala se i Jelica Đukić, naša sugrađanka:

Zaista volim da putujem i radujem se ovom izletu koji nam je priredila Kancelarija za mlade. U ovoj organizaciji sam već dve godine i preporučila bih svima da nam se pridruže jer možete da upoznate mnogo novih osoba, sa kojima ćete kasnije postati sigurno dobri prijatelji. Za mene je ovo jako lepo iskustvo. Prija mi poseta Beogradu, kao i sve ono što su nam predvidelu na putovanju, imaćemo priliku da vidimo prestonicu i upoznamo je na još bolji i kvalitetniji način – rekla je Đukićeva.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!