INFO Servis, Sport

Poslednje pripreme pred prolećni deo sezone: “Sloboda“ pobedila ŽAK na Vašarištu

U poslednjoj kontrolnoj utakmici pred početak domaćeg fudbalskog prvenstva, fudbaleri “Slobode“ slavili su na Vašarištu protiv domaćeg ŽAK-a. Novokozarčani su pobedili Železničare sa 3:1. Prvo poluvreme proteklo je bez većih prilika, iako su na obe strane imali po neku šansu da zatresu protivničku mrežu.

Već na početku drugog polgvremena, ŽAK postiže  gol, a u listu strelaca upisuje se Marko Krnić. Kikinđani su bili konkretniji, imali više šansi i na kraju iskoristili. U nastavku je igra pripala gostujućim igračima koji su pogotovo u poslednjih 20 minuta iskoristili pre svega individualni kvalitet koji poseduju i za relativno kratko vreme postigli tri pogotka.

Prvo je za izjadnačenje precizan bio Jovo Mijatović, da bi “Sloboda“ povela golom Nikole Galića. Za konačan rezultat i pobedu tima iz Novih Kozaraca pobrinuo se Vukašin Savić koji je dao gol pred kraj utakmice:

Utakmicom generalno nisam zadovoljan, pogotovo u prvom poluvremenu koje je za mene bilo razočaravajuće. Kasnije smo malo popravili utisak, na neki individualni kvalitet došli do tri gola, teren nam nije dozvoljavao da razvijemo neku bolju igru, ali generalno nisam zadovoljan. Drugo poluvreme bi i dobilo prelaznu ocenu, ali prvo mislim da je najslabije od kada smo počeli pripremni period. Nama sada predstoji još nedelju dana priprema za prolećni deo prvenstva. Idemo korak po korak – rekao je Saša Trifunac, trener “Slobode“.

S druge strane, fudbaleri ŽAK-a pružili su sasvim solidnu partiju pogotovo tokom prvog poluvremena kada su mogli da mnogo brže dođu do vođstva. U nastavku su imali nekoliko konkretnih prilika, čak i dve mrtve šanse, ali nisu uspeli da realizuju:

-Izgubili smo tako što smo primili tri gola. Zadovoljan sam zalaganjem igrača, pogotovo prvih 45 minuta. U nastavku se videlo da su gosti dosta spremniji, imali su dužu klupu i praktično su nas nadigrali trčanjem i kvalitetnijim akcijama – dodao je trener ŽAK-a, Dragan Vukajlović.

Naredne nedelje fudbaleri “Slobode“ započinju drugi deo sezone Srpske lige – Vojvodina utakmicom u Somboru, dok će ekipa ŽAK -a prolećni deo vojvođanskog istoka započeti utakmicom protiv “Sloge“ u Plandištu.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!