INFO Servis, Sport

Poraz na Vašarištu: ŽAK -“Crvena zvezda“ (Vojvoda Stepa) 1:3

Fudbaleri ŽAK-a nisu uspeli da ostvare pobedu na svom terenu u utakmici 3. kola Vojvođanske fudbalske lige – istok protiv “Crvene zvezde“ iz Vojvode Stepe. Železničari su poraženi sa 3:1, pa tako u tri utakmice tekućeg prvenstva imaju svega tri boda. Gosti su vrlo brzo poveli i to je definitivno uticalo na igru “žutih mrava“ kojima je potom pala koncentracija. Nisu se predali, bilo je zaista lepih prilika da se izjednači, ali se sa tim rezultatom otišlo na odmor. U nastavku znatno bolja igra domaćih koja je rezultirala i pogotkom Slobodana Gavranova za izjednačenje na veliku radost više od 200 gledalaca na kikindskom Vašarištu. Međutim, kada se očekivalo da će biti preokreta, gosti su brzom akcijom došli ponovo do prednosti, a kasnije i tu prednost povećali svojim trećim pogotkom:

Rani gol nas je poremetio i uneo nervozu u tim. Mislili smo da ćemo se brzo vratiti, pa smo i na početku drugog poluvremena izjednačili, imali dve, tri dobre prilike i taman da povedemo, desi nam se greška, primimo gol, a nakon toga još jedan. Sve se desilo što nije trebalo i što smo najmanje očekivali. Dobro je što sledeće nedelje igramo opet na svom terenu, pa ćemo probati da se podignemo – poručio je Igor Fučak nakon utakmice.

Da je rani gol poremetio celokupni tok utakmice smatra i trener ŽAK-a, Jovica Lakić, dodajući da je tim vrlo rano ušao u utakmicu jako nervozno i dekocentrisano, što se videlo i na terenu u prvih 45 mnuta:

-Bilo je vrlo teško dok nismo uspostavili našu igru. Sve vreme pričam svojim igračima da rezultat nije bitan, da nije važno da li će se pobediti ili izgubiti koliko je važno da pruže svoj maksimum i potencijal, kako bi bili zadovoljni na kraju utakmice, bez obzira na rezultat. Video se grč kod pojedinih igrača. Zaista mi nije jasno zbog čega jer konstantno na tome radimo, kako bi se oslobodili i kako se ne bi plašili grešaka koje naprave. Taman smo u drugom poluvrememu uspostavili igru, izvršili pritisak, bili smo agresivni i očekivalo se da će doći do preokreta. Međutim, trenutak nepažnje bio je dovoljan da primimo gol i izgubimo utakmicu. Idemo dalje, pred nama su utakmice, na nama je da treniramo i spremamo se za naredne mečeve – istakao je Lakić.

Sledeće nedelje fudbaleri ŽAK-a ponovo će igrati na svom terenu. Ovoga puta gostuje “Borac“ iz Starčeva.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!