INFO Servis

Poljoprivredni sajam u petak i u subotu u Kikindi

Grad Kikinda po prvi put organizuje Poljoprivredni sajam, koji će biti održan u kompleksu Sportsko-rekreativnog centra „Jezero“, u petak, 13. i u subotu, 14. septembra. Sajam loklana samouprava organizuje uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu. 

Raznovrsna smotra agrara sa našeg područja biće otvorena u petak u 8 časova, a organizatori su tokom dva dana trajanja Sajma pripremili sadržajan program.  Imre Kabok, član Gradskog veća za poljoprivredu i ruralni razvoj, kaže da u našem bližem okruženju, osim Sajma poljoprivrede u Novom Sadu, ne postoji slična manifestacija:

Pokušali smo da organizujemo nešto sveobuhvatno, gde će biti uključeni prerađivači, stočari, mehanizacija, pčelarstvo, stari zanati, i naravno gastronomija. Ovaj jedinstveni sajam će se odvijati u tri celine, u hali, na terenima i na atletskom stadionu – kaže Kabok. 

Prvog dana Sajma, sa početkom u 9 časova predstaviće se različite kompanije i biće održana stručna predavanja, a u podne, prigodnim kulturno-umetniičkim programom, biće svečano otvoren Saja poljoprivrede. Od 13 sati, na pomoćnim terenima SC „Jezero“, biće organizovane dečje paorske igre, u kojima će se takmičiti osnovci. U petak će biti održana i izložba „Moja bašta“, na kojoj će učestvovati više od 10 izlagača. Sa početkom u 14 časova biće održano takmičenje u veštini vožnje traktora. 

U subotu, na atletskom stadionu, biće održana berza sitnih životinja, a u dvorištu Etno kuće Strajnić biće organizovana 25. Fijakerijada.  

Pratite nas FB
error: Content is protected !!