INFO Servis, Sport

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu, Dane Basta u Kikindi: Novih 920 sedišta na Gradskom stadionu OFK “Kikinde“

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu, Dane Basta, potpisao je ugovor sa gradonačelnikom Kikinde, Nikolom Lukačem o finansiranju opremanja sportskog objekta OFK “Kikinde“.

Tim ugovorom predviđeno je da na Gradskom stadionu bude uskoro postavljeno 920 novih sedišta. Vrednost projekta je oko milion dinara:

-Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu je putem svog konkursa opremanja sportske infrastrukture prepoznao potrebu Kikinde da zajedno sa Gradom učestvuje u opremanju sportskog objekta. Imali smo jedan vrlo konkretan sastanak na kom smo se dogovorili oko daljih ulaganja, pričali smo o planu, strategiji i programu ulaganja u sport. Zaista smo imali jedan kvalitetan sastanak. Što se tiče samog ugovora, predviđena je nabavka 920 sedišta na Gradskom stadionu, a vrednost je oko milion dinara – istakao je pokrajinski sekretar Basta.

Na sastanku u Gradskoj kući razgovarano je i o projektima koji će se realizovati u narednom periodu na kojim će konkurisati svi sportski kolektivi zajedno sa Gradskom upravom, ali i školama. 

Direktan povod sastanaka je nabavka sedišta za Gradski stadion. Kikinda zaslužuje da ima stadion na zavidnom nivou, a sa ovim sedištima podići ćemo kvalitet samog stadiona jer su i u prethodnom periodu bila velika ulaganja i to je sve spremnost Grada i kluba da postane nosilac fudbala u severnom Banatu. Sedišta će uskoro biti postavljena na Gradski stadion, a kada počne izgradnja novog stadiona, sedišta ćemo da premestimo na neki drugi stadion. Ono što je sigurno jeste da ćemo zajedno sa Sekretarijatom imati dalja ulaganja, kako za kompletan sportski centar, odnosno u školama i drugim objektima. Time ćemo našim sportistima i našoj deci podići kvalitet usluga jer nam je cilj da se deca igraju, da se bave sportom i da ostvaruju što bolje rezultate za grad, svoj klub i sebe lično – istakao je gradonačelnik Kikinde, Nikola Lukač.

Pored pokrajinskog sekretara i kikindskog gradonačelnika, OŠ “Jovan Popović“ u Kikindi posetili su i zamenica pokrajinskog sekretara, Tatjana Ječmenica Jevtić, Dragan Pecarski, član Gradskog veća, Milivoj Linjački, načelnik Severnobanatskog okruga, Jelena Bakić, predsednica Sportskog saveza Kikinda. Tom prilikom prikazana im je donacija sitnih rekvizita za nastavu fizičkog vaspiptanja. Donaciju je uručio Savez za školski sport Vojvodine, a sredstva su obezbeđena preko konkursa koji finansira pomenuti Sekretarijat.

Delegacija je obišla i Školu fudbala za decu “Mladi vukovi“. Škola predstavlja jedan od pogona mlađih naraštaja kikindskog fudbala, u kojoj se deca na najbolji način pripremaju za dalje korake u fudbalskoj budućnosti. Inače, OFK “Kikinda“ lider je na tabeli Vojvođanske fudbalske lige – istok i pretenduje da postane novi član Srpske lige – Vojvodina, što i jeste glavni cilj u klubu sa Gradskog stradiona.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!