INFO Servis

Podrška digitalnoj transformaciji mikro, malih i srednjih preduzeća

Privredna komora Srbije osnovala je Centar za digitalnu transformaciju, kao instrument podrške mikro, malim i srednjim preduzećima. Centar za digitalnu transformaciju Privredne komore Srbije, u saradnji sa Nemačkom organizacijom za međunarodnu saradnju GIZ i Razvojnom agencijom Srbije, poziva preduzeća da konkurišu za podršku u digitalnoj transformaciji poslovanja. 

U okviru Centra do sada su edukovana i sertifikovana 43 konsultanta u sledećim oblastima: poslovni modeli i procesi, e-trgovina, e-marketinga i društvenih mreža, IT zaštite i bezbednosti podataka, u skladu sa Uredbom generalne regulative za zaštitu podataka.

Za manje od godinu dana rada Centra za digitalnu transformaciju kroz program je već prošlo oko 100 srpskih preduzeća. Značaj digitalne transformacije poslovanja odgleda se u podizanje nivoa konkurentnosti unapređenjem svih poslovnih procesa, efikasnijoj ponudi proizvoda i usluga, poboljšanu komunikaciji sa potencijalnim i sadašnjim kupcima ili klijentima, kao i u boljem planiranju finansiranja, višoj profitabilnosti i kvalitetnijim marketinškim aktivnostima. 

Centar za digitalnu transformaciju Vam obezbeđuje mrežu sertifikovanih konsultanata za digitalnu transformaciju (ISO 17024). Na raspolaganju Vam je jedan od naša 43 konsultanata koji će Vas sprovesti kroz ceo proces – od razvoja strategije do implementacije razvijenog rešenja. Konsultant definiše klјučne oblasti u Vašem poslovanju koje treba unaprediti u narednom periodu i na koji način.

Vaši troškovi: Centar za digitalnu transformaciju, GIZ i Razvojna agencija Srbije učestvuju sa 50% (ili maksimalno do 5.000 evra) u Vašim troškovima ka digitalnoj transformaciji. 

Uključivanje u ovu aktivnost je besplatno i u svakom trenutku od pet faza može da se odustane. Troškovi za privredno društvo počinje od treće faze. 

Digitalna transformacija je odlična prilika za mikro, mala i srednja preduzeća da ranim usvajanjem digitalnih tehnologija uvedu inovativne poslovne modele i naprave nove proizvode koji će im obezbediti brzi rast i osvajanje novih tržišta. Preduzeća koja propuste digitalnu transformaciju suočavaju se izazovom da postanu tehnološki prevaziđena i izgube poziciju na sve zahtevnijem i konkurentnijem tržištu.

O programu podrške digitalnoj transformaciji za 2019/2020 možete videti ovde  O Centru za digitalnu transformaciju više možete pronaći na CDT 

 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!