INFO Servis, Sport

Počinje pohod na Srpsku ligu: Novi trener OFK “Kikinde 1909“ Marko Guteša, Miloš Zečević sportski direktor

Novi trener OFK “Kikinde 1909“ je Marko Guteša, doskorašnji strateg “Begeja“ iz Žitišta. Guteša će, zajedno sa novim sportskim direktorom kluba, Milošem Zečevićem, krenuti u pohod na prvo mesto Vojvođanske fudbalske lige – istok i plasman u Srpsku ligu.

Kikinđani su jesenji deo šampionata završili na drugom mestu sa jednim bodom manje od prvoplasirane “Mladosti“ iz Omoljice, tako da u prolećnom delu predstoji borba za plasman u viši rang:

Godinu dana bio sam u kontaktu sa ljudima iz kluba i uspeli smo da se dogovorimo. Koncept koji se sprovodi u ovom klubu je nešto što je presudno uticalo na moj dolazak. Ljudi koji imaju viziju i trenutno rade na tome da naprave nešto novo u kikindskom fudbalu, pružaju mi lep podstrek da i ja nastavim još jačim tempom borbu u ligi. Kikinda mi je veoma draga i za nju me vežu veoma lepa sećanja. Doveden sam da uradim nešto što će za ceo region biti veoma važno. Kikindski klub uvek je bio nosilac fudbala u regionu i želim tako da se ponovi. Klub je dokazao da je veoma kvalitetan i da ima ekipu koja može, uz određena pojačanja, da se plasira u viši stepen takmičenja – rekao je Guteša.

Novi sportski direktor kluba, Miloš Zečević, istakao je da se raduje saradnji sa Gutešom, a da će se u prvi plan, pored borbe za ulazak u Srpsku ligu, staviti rad na mlađim selekcijama:

Mi sa trenerom imamo planove na duže staze, tako da ćemo sigurno napraviti ugovor na duži period. Imamo puno poverenje u njega i mislim da ćemo sa njim napraviti odlične rezultate. Cilj je da pojačamo rad sa mlađim kategorijama. Doveli smo i nove trenere koji će raditi sa njima. Cilj nam je da nam deca igraju u kvalitetnoj ligi Srbije i to je prioritet bez kog nema uspeha u daljem radu –istakao je Zečević.

Predsednik kluba, Dragan Felbab, istakao je da je jedini cilj za njega osvajanje prvog mesta i ulazak u Srpsku ligu. To će, po njemu, predstavljati veliki korak, ne samo za OFK “Kikindu 1909“, već i ŽAK, ali i seoske klubove, koji bi imali tako mnogo više šansi da napreduju.

Srpska liga je rang u kom naš klub treba i zaslužuje da bude. Takođe, moramo da od našeg kluba napravimo centar za stvaranje odličnih mladih igrača. Kod mene je stvar vrlo jasna. Jedini cilj je prvo mesto i plasman u viši rang, a sve ostalo smatraću neuspehom. Znam da ne može ništa preko noći, ali smo doveli veoma kvalitetne ljude, imamo podršku igrača, Grada i spoznora i sada je pravi trenutak da sve realizujemorekao je Felbab.

Inače, OFK “Kikinda 1909“ započela je rad na projektu rekonstrukcije stadiona i do kraja godine trebalo bi da posao bude završen. U planu je da se poruši drvena tribina i napravi moderna i nova infrastruktura, značajno kvalitetnija od dosadašnje.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!