INFO Servis, Sport

Počeo turnir u basketu “Kikinda 2019“ : “Intermeco“ prvi polufinalista

Sa deset odigranih utakmica iz grupe A, počeo je turnir u basketu 3×3 “Kikinda 2019“, koji se u dvorištu Gimnazije “Dušan Vasiljev“ tradicionalno održava u avgustu, u organizaciji Sportskog saveza Kikinde i Gradom Kikindom kao generalnim pokroviteljem. Ekipa “Intermeco“ prvi je polufinalista nakon što je savladala u kvalifikacijama “Rigu“ sa 21:12, potom ekipu “Tunning mobile“ sa 21:19, “Tebrakadabru“ sa 21:18, a na kraju i ekipu “Rudan Automoto“ sa 21:7. U razigravanje za ulazak u polufinale imaće priliku ekipa “Tuning mobile“ koja je pobedila “Tebrakadabru“ sa 21:9, kao i ekipu “Rudan Automoto“ sa 21:13, a bila je bolja i od “Rige“ sa 21:7. U razigravanje za polufinale igraće i “Rudan Automoto“, koji je pobedio “Tebrakadabru“ sa 21:20, kao i Rigu sa 22:13. “Tunning mobile“ i “Rudan Automoto“ igraće pritv drugoplasirane i trećepasirane ekipe iz grupe B:

Atmosfera je zaista lepa, uspeli smo da privučemo veliki broj gledalaca, da se Kikinđani i gosti ponovo okupe u dvorištu Gimnazije i da uživaju u zaista dobrim partijama. Drago mi je što smo i ove godine uspeli da realizujemo ovu lepu sportsku manifestaciju jer je Kikinda odavno basketaški grad, a mnogi su upravo na mestu gde se turnir odigrava započeli svoje prve košarkaške korake. Mi ćemo to da podržimo uvek i u saradnji sa Gradom Kikindom uspešno da sprovedemo u delo – istakla je Jelena Bakić, predsednica Sportskog saveza Kikinde.

Turnir polako postaje tradicionalni što i jeste cilj organizatora kojima je u planu da svake godine pojačaju i novčani fond, ali i da time privuku ekipe iz drugih gradova. Tako je ove godine prijavljeno deset ekipa, dosta timova koji se prvi put takmiče na kikindskom turniru:

-Vrlo sam zadovoljan odrzivom, pogotovo što smo uspeli da povećamo nagradni fond i time privučemo još ekipa koje su nam došle iz drugih gradova, tako da sada imamo i dve novosadske ekipe spremne da se pokažu pred kikindskom publikom. Utakmice su sjajne, zaista sam zadovoljan kako sve funkcioniše i nadam se da će ovo prerasti u lepu tradiciju koju Kikinda odavno zaslužuje – dodao je Zoran Blažić, organizator turnira.

U četvrtak se igraju utakmice grupe B, a polufinalne i finalne utakmice predviđene su za subotu. Ulazak na turnir je besplatan, a organizatori najavljuju takmičenje u bacanju trojki i sa pola terena za publiku i podsećaju da su pripemili lepe nagrade. Program počinje u 20 sati.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!