INFO Servis

Počeli „Dani ludaje“: Đaci OŠ „Jovan Popović“ najspretniji u igrama sa ludajom

Tradicionalna kikindska manifestacija „Dani ludaje“ otvorena je danas 36. put igrama sa ludajom, namenjenim najmlađim osnovcima. Na takmičenju su učestvovali učenici petog i šestog razreda iz tri gradske i dve seoske škole, a nakon pet zanimljivih igara, ujednačene borbe i nezivenosti do samog kraja, pobedili su učenici OŠ „Jovan Popović“. 

Učenici osnovnih škola sa teritorije našeg grada su i ovoga puta, u okviru „Dana ludaje“ pokazali spretnost i umešnost u igrama sa bundevom. Petočlane ekipe učenika petog i šestog razreda nadmetale su se u pet zanimljivih disciplina: cepkanju semenki od bundeve, prenošenju bundeva, pronalaženju skrivenih ludaja, krunjenju kukuruza i nošenju balona-ludaja.

Nastavnik fizičkog vaspitanja u OŠ „Ivo Lola Ribar“ u Novim Kozarcima, Srđan Mitrović bio je sudija na današnjem takmičenju „Igre sa ludajom“:

Kao i ranijih godina, bilo je pet takmičarskih disciplina, koje su prilagođene uzrastu dece. Ove godine se prijavilo 5 škola, što je najviše do sada. Učestvovali su učenici seoskih škola iz Sajana i Novih Kozaraca, kao i iz osnovnih škola: „Žarko Zrenjanin“, „Jovan Popović“ i „Vuk Karadžić“ – rekao je Mitrović. 

Do poslednje igre bilo je izjednačeno i neizvesno, a na kraju su pobedili učenici OŠ „Jovan Popović“, koji su kao nagradu dobili picu i piće. Drugo mesto zauzela je OŠ „Ivo Lola Ribar“ iz Kozaraca“, treće „Vuk Karadžić“, četvrti su bili đaci OŠ „Mora Karolj“ iz Sajana, a peti OŠ „Žarko Zrenjanin“. 

 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!