INFO Servis

Počela vakcinacija u okolnim selima

Imunizacija u selima na teritoriji našeg grada počela je danas, kada su vakcinisani meštani Banatskog Velikog Sela i Novih Kozaraca. Naredna dva dana moći će da se vakcinišu i stanovnici ostalih sedam sela. 

Direktorica Doma zdravlja, dr Biljana Marković kaže za naš radio da će sutra u preodnevnim satima biti organizovana vakcinacija u Mokrinu i Nakovu, u poslepodnevnim u Ruskom Selu, a u četvrtak u Banatskoj Topili, Bašaidu, Sajanu i Iđošu:

Vakcinama koje smo dobili vakcinisaćemo stanovnike okolnih sela, kako bismo to omogućili onima koji nisu mogli da dođu u Kikindu ili da se prijave preko e Uprave. Po spisku iz mesnih zajednica gde su se meštani prijavljivali, i u saradnji sa lokalnom samoupravom, obavićemo imunizaciju u selima – kaže dr Marković i dodaje da je interesovanje za vakcinaciju u selima dobro. 

Naša sagovornica ističe da se u Kikindi i dalje obavlja imunizacija samo onih građana koji su se prethodno prijavili, a s obzirom na to da se očekuje novi kontigent vakcina, najverovatnije će uskoro moći da se vakciniše i bez zakazivanja, o čemu će javnost biti obaveštena. 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!