INFO Servis

Počela podela ogrevnog drveta najugroženijim sugrađanima

Lokalna samouprava i ove godine pomaže socijalno ugroženim stanovnicima Kikinde i okolnih sela, podelom ogrevnog drveta za predstojeći zimski period. Nakon Konkursa na koji su se prijavljivali građani, Komisija je prema određenim kriterijumima odredila ko od njih treba da dobije pomoć u vidu jednog kubika ogrevnog drveta.

Prednost su pri proceni ko bi trebalo da dobije ovaj vid pomoći imale porodice sa troje i više dece, dobrovoljni davaoci krvi, staračka domaćinstva, pojedinci i porodice sa hronično obolelim članovima, porodice u kojima postoje lica sa smetnjama u razvoju i invalidna lica.

Podela pomoći počela je 12. novembra, i pre planiranog roka:

Podelu ogrevnog drveta započeli smo u Ruskom Selu, nakon toga pomoć je uručena i stanovnicima Novih Kozaraca i Banatskog Velikog Sela, a danas je podela nastavljena u Nakovu. Do sada je predato 180 kubnih metara drveta, za isto toliko domaćinstava – kaže za naš radio Mladen Bogdan, predsednik Skupštine grada.   

U narednih desetak dana biće završena podela ogreva u seokim mesnim zajednicama, a nakon toga biće sprovedena i u samom gradu.

Očekuje se da će sve biti završeno do sredine decembra. To nam je bilo veoma važno, da sugrađanima pomognemo pre početka niskih temperatura. Zahvaljujem dobavljačima, firmi „Drvopromet“ iz Vlasotinaca koja brzo i dobro radi svoj posao, kao i kancelarijama seoskih mesnih zajednica koje su mnogo pomogle na terenu – kaže Bogdan. 

Gradska uprava za ovaj vid pomoći izdvojila je 7 miliona dinara. 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!