INFO Servis

Plivanje za časni krst: U toku prijavljivanje

I ove godine Ronilački klub „Orka“ i Srpska pravoslavna crkva na Bogojavljenje, 19. januara organizuju tradicionalno plivanje za časni krst. Kako navode oragnizatori zasad je, zbog vremenskih prilika, neizvesno da li će se plivati na Starom jezeru ili na bazenima SC „Jezero“. 

Bogojavljenje je jedan od petnaest najvećih hrišćanskih praznika, a na ovaj dan se tradicionalno širom naše zemlje pliva za časni krst. I u našem gradu u subotu, 19. januara u 12 sati plivaće se za bogojavljenski krst, a svi zainteresovani mogu da se prijave do srede, 16. januara. Stojan Bogosavljev iz Ronilačkog kluba „Orka“ kaže da zasad ima deset prijavljenih. 

Svaki učesnik mora da ima uverenje o zdravstvenoj sposobnosti, izdato od strane lekara sportske medicine. Plivaće se u subotu u podne, najverovatnije na Starom jezeru. Led je juče pukao, pa ako uspemo da očistimo jezero i sve pripremimo, tamo će se plivati. U suprotnom, plivanje za časni krst će biti održano na bazenu SC „Jezero“, kao i pre dve godine – kaže Bogosavljev. 

Zainteresovani mogu da se prijave na broj telefona 063/ 384 792. 

Prošle godine za časni krst plivao je rekordan broj učesnika, dvadeset jedan, a najbrži je bio dr Stevan Krnić. 

Pratite nas FB