INFO Servis, Sport

Plivanje za Časni krst u Novim Kozarcima: Prvi doplivao Drago Marković

U Novim Kozarcima na Bogojavljenje je održano plivanje za Časni krst, a pred velikim brojem prisutnih posetilaca nadmetalo se šestoro učesnika. Prvi do krsta doplivao je dvadesetjednogodišnji Drago Marković iz Novih Kozaraca:

Ovo mi je bio drugi put da učestvujem, jako mi je drago što sam ove godine prvi doplivao do krsta. Radim u Kikindi, kao vatrogasac spasilac. Mislim da je samo učešće već jedna velika pobeda za sve nas, a pogotovo ako prvi doplivate do Časnog krsta, onda to sve dobija posebnu simboliku – rekao je Marković.

Plivanju za Časni krst u Novim Kozarcima prisustvovao je i Milivoj Linjački, član Gradskog veća Gradske uprave u Kikindi:

Okupili smo se u Novim Kozarcima na jedan od najvećih hrišćanskih praznika, na dan kada nam se Bog javi, na dan kada se posebno ističe naša vera, kultura i ono po čemu smo poznati, odnosno kada se pliva za Časni krst. Ovo je dan kada treba da se posvetimo Isusu Hristu koji je na današnji dan kršten u reci Jordan. Ovi hrabri momci opravdali su naša očekivanja, verujem da im nije toliko bitno ko je pobedio već ko je učestvovao. Grad Kikinda uvek će podržavati ovakve svečanosti, Novi Kozarci obeležavaju to već duži niz godina i iskreno se nadam da će to još dugo trajati. Zahvaljujem i velikom broju posetilaca koji su došli da podrže momke u plivanju za časni krst – rekao je Linjački.

Plivalo se u dužini od 33 metra kao simbolika na Isusove godine koliko je poživeo na Zemlji.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!