INFO Servis

„Pioniri“ prave svoj prvi hakerprostor: Mladi Кikinđani renoviraju prostor za učenje

Udruženje Kikindska tehnološka zajednica, u saradnji sa Mladim istraživačima Srbije, Centrom za građansko delovanje, Narodnim parlamentom i Pokretom gorana Vojvodine, u ponedeljak, 25. novembra, sa početkom u 10 časova, organizuje volontersku akciju „Hakerspejs za Pionire“. Akcija će biti održana na adresi Generala Drapšina 138 u Kikindi, sa ciljem uređenja prostora za učenje, rad i usavršavanje mladih, polaznika programa „Pionir“. 

„Pioniri“ su grupa mladih iz Kikinde, koja želi da svoju ideju o pravljenju prvog hakerprostora u gradu sprovede u delo. Želja je da se uredi i opremi prostor u kojem će srednjoškolci moći da se okupljaju i rade na usavršavanju digitalnih veština i na razvijanju svojih ideja. Adaptacija prostora je prvi korak u stvaranju oaze znanja za sve koji su zainteresovani za programiranje ili prepoznaju način na koji mogu da se uključe i doprinesu kikindskoj zajednici.

Ova akcija je sufinansirana kroz program Mladi su zakon, Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije. Cilj akcije je uređenje, zidanje, malterisanje, krečenje i farbanje prostora za učenje, rad i usavršavanje mladih, polaznika programa „Pionir“. 

Pozivamo sve naše pionire, njihove roditelje i sve ljude dobre volje da nam se pridruže u ovom pohodu, kako bismo zajedno uredili prostor za pionire, buduće predvodnike digitalnog doba. Ovaj prostor nije namenjen samo polaznicima našeg programa, već ćemo u njemu nastaviti da organizujemo događaje kojima mogu da prisustvuju svi zainteresovani. Veći i dovoljno opremljen prostor znači i mogućnost prihvatanja i uključivanja većeg broja ljudi iz cele zajednice u zajednički rad na unapređenju kvaliteta života u našem mestu. Jedan od ciljeva je i uspostavljanje uspešne i dugoročne saradnje, zasnovane na zajedničkim ciljevima i za dobrobit i budućnost cele zajednice – poručuju iz Kikindske tehnološke zajednice. 

 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!