INFO Servis

Pavle Markov: “Rigorozne mere daju rezultate, odluke moraju da se poštuju“

Kikinda je prvi grad u kom su počele da se primenjuju rigoroznije mere u odnosu na ostale centre u Srbiji, a jedan od načina zaštite stanovništva predstavljala je i dezinfekcija. Tako je jedan od prioriteta bila dezinfekcija javnih površina, državnih institucija, gradskog trga, domova zdravlja, bolnice, kao i policijske uprave. U četvrtak je doneta odluka da se započne kompletna dezinfekcija ulica. Ona se vrši tokom noći i u akciji učestvuju kikindski poljoprivrednici:

Ovim putem želim da zahvalim poljoprivrednicima što su se odazavli ovoj velikoj akciji. Mi smo u prethodnih nekoliko dana potrošili oko 50.000 litara natrijum hipohlorita i to je sada trajna akcija. Mi ćemo u narednim danima nastaviti sa ovim tempom i takoreći pokrivamo ceo grad. Selima smo dostavili materijal tako da se akcija odvija i po mesnim zajednicama. Sada mogu zvanično i našim sugrađanima da kažem da su posle sedam dana rigoroznih mera rezultati vidljivi. Dakle, u potpunosti je opravdano bilo što je Kikinda donela najteže mere. Nastavak ovog posla zavisi od naših sugrađana i poštovanja svih odluka Vlade Repulike Srbije i kriznog štaba. Dakle, moramo da nastavimo da se ponašamo u skladu sa pravilima i može sve da bude u redu – rekao je gradonačelnik Kikinde, komandant Štaba za vanredne situacije u Kikindi, Pavle Markov.

Markov se osvrnuo i na određene probleme sa kojim se suočavaju na dnevnom nivou. Jedan događaj tako je zabeležen ispred glavne pošte u Kikindi kada je veći broj građana došao da podigne socijalnu pomoć:

I pored toga što su naši sugrađani bili udaljeni jedni od drugih, mi smo doneli odluku da zaustavimo isplatu i zatvorimo poštu. Posle nekoliko dana isplata se nastalvja u skladu sa zakonom. Mi ćemo nastaviti da pratimo situaciju na terenu i apelujem na sve naše sugrađane da pomognu jedni drugima. Mormo da budemo složni. Ovo je upućeno i svim pojedincima koji kritikuju reda radi, a ne da bi pomogli. Građani moraju da znaju da nošenje maski i rukavica drastično smanjuje mogućnost zaraze. Ako nemate maske trenutno, molim vas da se snađete. Nosite šal ili peškir. Samo nosite nešto preko lica. Nemojte se družiti po kućama. Moramo da se ugledamo na odgovorne nacije – poručio je Markov.

Gradonačelnik je dodao da je kompanija “Tisza Automotive“ u Kikindi privremeno prestala da radi, a da je moguće da to učine i ostale kompanije koje imaju pogone u našem gradu i apelovao na sve sugrađane da ne otežavaju situaciju pritiskom na zaposlene, kao i da odluku o zatvaranju pogona imaju isključivo menadžementi preduzeća.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!