INFO Servis

Pavle Markov: “Nastavlja se dezinfekcija celog grada, mere daju rezultate“

Suvo i toplije vreme omogućilo je nadležnima u Štabu za vanredne situacije u Kikindi da nastave sa jednom od najvećih akcija do sada, odnosno sa dezinfekcijom grada koja je u prethodnom periodu dala dobre rezultate. Do sada je potrošeno više od 50.000 litara sredstava za dezinfekciju, a ovom akcijom obuhvaćene su sve javne površine, ulice, ustanove, kao i službe koje okupljaju veći broj građana:

-Mi smo našim sugrađanima koji stanuju u stambenim zgradama obezbedili dovoljne količine dezinfekcionih sredstava, to ćemo podeliti narednih dana, a oni će biti u obavezi da izvrše dezinfekciju. Time bismo zaokružili celokupni akciju i priču o dezinfekciji grada, što je jedan od najvažnijih koraka. Vidite da su sada neki naši gradovi u problemu, i to iz razloga što nisu započeli na vreme ovako opsežne akcije. Građani moraju da shvate da je dezinfekcija radnog i životnog prostora veoma važna  – poručio je gradonačelnik Kikinde, Pavle Markov.

Markov je istakao i da akcija podele paketa sa osnovnim životnim namirnicama teče bez problema, da je organizacija u gradu na visokom nivou, i da se paketi pomoći isporučuju u roku od 24 sata od momenta donošenja odluke o distribuciji:

-Stigla nam je pomoć od Pokrajinskog sekretarijata za lokalnu samoupravu. Vlada Vojvodine obezbedila nam je sedam miliona dinara za nabavku namirnica. Koristim priliku i da zahvalim velikim trgovinskim lancima pre svega “Univereksportu“ i “Maksiju“ koji su obezbedili po jedan kamion namirnica za gradsku bolnicu.

Gradska uprava u Kikindi donela je i određeni niz mera kako bi ublažila tešku ekonomsku situaciju u gradu. Tako je obustavljeno plaćanje za Predškolsku ustanovu, odnosno sve obeveze koje roditelji imaju prema gradu za svoju decu. Obustavljena je naplata parkinga, a oni koji su vlasnici objekata neće plaćati zakupninu za vreme trajanja vanredne situacije:

-Još jednom apelujem na građane da strogo poštuju pravila koja smo odredili. Mogu da kažem da je situacija dobra, ali i dalje postoje pojedinci koji ih krše. Mere koje smo sproveli isključivo su zbog nas samih. Nije dobro ako se samo nosi maska da bi to neko video, a posle se skinu. Sve ovo radimo zbog nas samih i onih do kojih nam je stalo – poručio je Markov. 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!