INFO Servis, Sport

Pao “Topličanin“ u Prokuplju: Nova pobeda rukometašica “Kikinde“

Rukometašice “Kikinde“ ostvarile su veliku pobedu u Prokuplju u utakmici 15. kola Super B rukometne lige Srbije. Kikinđanke su slavile nad domaćim “Topličaninom“ sa 35:25 (18:12) i tako ponovo ulile sebi samopouzdanje nakon poraza od Srema na svom terenu u proteklom kolu. Ovoga puta sve je išlo kako treba, dogovor iz svlačionice je ispoštovan, pa ni povoljan rezultat nije mogao da izostane:
 
-Bili smo bolji rival tokom cele utakmice. Ušli smo jako i rasterećeno, dali smo svoj maksimum i rezultat je bio u potpunosti zaslužen. Sve devojke su dale maksimum, tako da želim da čestitam svojoj ekipi na odličnoj igri i zaista velikoj pobedi nad neugodnim protivnikom.  Postoji balans u igri, što je normalno iz kola u kolo zbog umora, povreda, ali tvrdim da smo najbolja ekipa u Super B ligi. Mogu da obećam da ćemo nastaviti ovaj pobednički niz– kaže rukometašica “Kikinde“, Danka Knežević.
 
 
Za igračicu utakmice proglašena je Željana Radaković, koja je postigla devet golova. Najefikasnija na utakmici bila je kapiten Linea Čočaj, koja je postigla čak 13 pogodaka. Teodora Đukičin se šest puta upisala u listu strelaca. Slađana Latinović je tri puta bila precizna, Aleksandra Čubrilo dva, a po jednom Ana Čubrilo i Milica Perović. Igrale su i Natalija Prodanov, Danka Knežević, Nevena Bjelić, Una Babić i Snežana Radović.
 
 
U narednom, 16. kolu Super B rukometne lige Srbije, rukometašice ŽORK “Kikinda“, ugostiće u hali Sportskog centra “Jezero“, ekipu “Kučeva“.
 
-“Kučevo“ je isto mlada i dinamična ekipa sa par iskusnih igračica, ali naravno da kući očekujemo dva velika boda – zaključila je Kneževićeva.
Pratite nas FB
error: Content is protected !!