INFO Servis

Paketići za decu srpskih ratnih veterana Kikinde: Predstava deci u čast glumcu Dančiki Đukičinu

Srpski ratni veterani Kikinde organizovali su manifestaciju na kojoj su uručili 150 novogodišnjih paketića deci ratnih veterana u našem gradu i tako im ulepšali praznike. Mališani su imali priliku da pogledaju predstavu “Najbolji prijatelji zauvek“, u izvođenju članova “Dah teatra“. Predstava je imala još veći značaj jer je izvedena u znak sećanja na kikindskog glumca, reditelja i osnivača “Dah teatra“, Dančiku Đukičina, koji je nedavno preminuo nakon teške bolesti. Nakon predstave, podeljeni su paketići koje su obezbedili prijatelji Srpskih ratnih veterana:

-Zaista mi je drago što smo bili u prilici da našoj deci ulepšamo praznike jer su to deca ratnih veterana koji se i sami nalaze u vrlo teškoj situaciji, tako da je nekim mališanima ovo jedini paketić. Uručili smo 150 paketića, koje nam je isporučila humanitarna organizacija “Banka hrane“ iz Beograda, a platila ih je kompanija “Henkel“. Zahvaljujemo na pomoći Gradskoj upravi u Kikindi, svim našim prijateljima, a posebnu zahvalnost dugujemo članovima “Dah teatra“, koji su našoj deci odigrali predstavu uprkos saznanju da nas je napustio Dančika Đukičin, osnivač teatra. Njemu u čast predstava je odigrana, deca su uživala, a mi smo još jednom hteli da skrenemo pažnju na težak položaj u kom se srpski ratni veterani nalaze – istakao je Vladimir Radojčić, predsednik Skupštine Srpskih ratnih veterana.

Srpski ratni veterani Kikinde okupljaju više od hiljadu članova, a kao simbol svega ono što rade uvek se organizuje na Srpsku Novu godinu. Jedno je od najbrojnijih organizacija u gradu i teži da uvek skrene pažnju na veoma težak položaj onih koji su se kada je trebalo odazvali pozivu da brane svoju otadžbinu.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!