INFO Servis

Pacijentkinja iz Kliničkog centra Vojvodine otpuštena na kućno lečenje

Klinički centar Vojvodine (KCV) saopštio je da je danas, posle neophodnog perioda lečenja na Klinici za infektivne bolesti te ustanove, jedna pacijentkinja obolela od korona virusa, u dobrom opštem stanju otpuštena na dalje kućno lečenje. Kućno lečenje, navodi se u saopštenju, podrazumeva sprovođenje mera izolacije i predviđen lekarski nadzor od strane infektologa, a reč je o pacijentkinji koja je među obolelima bila najmlađe životne dobi i koja je imala insulin zavisni oblik šećerne bolesti.

U Vojvodini trenutno ima 36 pacijenata pozitivnih na korona virus, od kojih se 13 nalazi u Kliničkom centru Vojvodine, izjavio je danas pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković. On je rekao da su tri pacijenta u teškom opštem stanju, na respiratoru na Infektivnoj klinici KCV:

-Imamo rasprostranjenost virusa u svih sedam upravnih okruga u AP Vojvodini. Od prvog registrovanog slučaja korona virusom u našoj zemlji, koji je bio 6. marta u Subotici, testirali smo 276 građana Vojvodine. Moramo se ponašati kao da smo svi zaraženi ili da smo bili u kontaktu s nekim potencijalno zaraženim. Od svih 36 pacijenata zaraženih korona virusom u AP Vojvodini, pratimo više od 5.500 kontakata –, istakao je sekretar Gojković.

On je dodao i da je Vojvodina razradila mehanizme za različite slučajeve i mere koje bi država mogla da donese i da će se testiranje uzoraka onih koji imaju simptome obavljati u Zavodu za javno zdravlje Vojvodine.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!