INFO Servis

Ove godine bez “Trke za srećnije detinjstvo“: Počela prodaja startnih brojeva

Ove godine u Kikindi se neće održati “Trka za srećnije detinjstvo“, ali će naši sugrađani biti u prilici da se priključe akciji i kupe takmičarske brojeve koji će se prodavati u školama, kao i u prostorijama Crvenog krsta u Kikindi. Prikupljena sredstva biće donirana školama i vrtićima u našem gradu za kupovinu neophodnih rekvizita za kvalitetniji rad.

S obzirom na pandemiju u celom svetu, manifestacija koja je samo protekle godine okupila 4.500 takmičara održaće se pod sloganom “Humanost koja nas podstiče“, kako bi se još jednom stavio akcenat na sve probleme koje pandemija korona virusa nosi i kako bi se pomoglo onima kojima je pomoć u ovim trenucima neophodna:

U fokusu svih ovakvih manifestacija je humanitarni deo tako da će i ove godine to biti prioritet. Sredstva ćemo prikupljati prodajom takmičarskih brojeva po školama, kako osnovnim i srednjim, tako i u vrtićima u našem gradu, kao i u prostorijama Crvenog krsta.  Naravno, očekujemo da se akciji priključe i privrednici i brojni donatori koji se svake godine odazivaju. Startni brojevi koštaju 50 dinara već tradicionalno, a sredstva koja budemo prikupili iskoristićemo da doniramo vrtićima i školama za kupovinu neophodne opreme i rekvizita za što kvalitetnije obrazovanje u njihovim kolektivima – istakao je Dragoslav Ugarčina, predsednik Organizacionog odbora “Trke za srećnije detinjstvo“.

“Trka za srećnije detinjstvo“ jedna je od najvećih i najmasovnijih akcija u organizaciji Crvenog krsta. Cilj manifestacije je da se pogotovo kod omladine promoviše zdrav stil života i humanost. Manifestacija je osnovana 1989. godine, a osnivač je bila tadašnja sekretarka Crvenog krsta, Aranka Felbab. 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!