INFO Servis

Otvorena humanitarna likovna kolonija u CSU

Danas je u Centru stručnog usavršavanja u Kikindi otvorena trodnevna humanitarna likovna kolonija, na kojoj učestvuje 32 umetnika iz Kikinde, Beograda, Bačke Palanke, Novog Sada i Zrenjanina. 

Kikindski Centar za stručno usavršavanje prvi put organizuje likovnu koloniju, a direktor ove ustanove, Dejan Karanović, veruje da će ova aktivnost biti tradicionalna.

Oduševljeni smo odzivom slikara. Uspeli smo da selektujemo veliki broj slikara koji su sa oduševljenjem prihvatili da gostuju u našem gradu, i mi smo im veoma zahvalni. Kolonija je zamišljena kao humanitarna, tako da ćemo nastojati da kroz ovaj vid aktivnosti pomognemo onima kojima je to najpotrebnije – kaže Karanović.

Jedan od inicijatora održavanja  likovne kolonije je i Milena Radanov, koja kaže da su ovakve aktivnosti nedostajale našem gradu:

Imamo zaista mnogo slikara, a ja sam kao selektor izabrala one sa kojima sam sarađivala i za koje znam kako rade. S obzirom na to da se radi o humanitarnoj koloniji, sredstva će biti iskorištena na najbolji način, a najverovatnije će na jesen biti organizovana i izložba – rekla je Radanov.

Svečanom otvaranju slikarske kolonije prisustvovala je i predsednica Skupštine grada, Stanislava Hrnjak, koja je tom prilikom rekla da Centar stručnog usavršavanja, koji osim što pruža mogućnost zaposlenima u obrazovanju da se usavršavaju, poseban akcenat sada stavlja i na kulturu i umetnost.

Ovo je izuzetna prilika da se više od 30 umetnika iskažu svojom ličnom inspiracijom i profesionalizmom, kao i da budu deo jedne velike humanitarne akcije. Grad nema uvek zakonsku mogućnost da individualno pomaže, bilo da se radi o talentima ili socijalno ugroženima, tako da ovakve kolonije pokazuju visok nivo društvene odgovornosti – rekla je Hrnjak.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!