INFO Servis, Sport

Otvoren 36. Međunarodni džudo kup i 11. Memorijal “Dragan Ciganović Ciga“

U Kikindi je otvoren 36. Međunarodni džudo kup ’’Kikinda 2019’’ i 11. Memorijal ’’Dragan Ciganović Ciga’’. Tokom dva dana, koliko traje ova međunarodna sportska manifestacija, nadmetaće se više od 500 džudista iz 46 klubova, kako iz Srbije, tako i iz Bugarske, Rumunije, Mađarske, Makedonije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Crne Gore, Poljske i Ukrajine:

Zadovoljan sam jer smo nastavili tradicionalno da održavamo ovaj turnir, a ove godine smo premašili normu i doveli klubove iz čak 11 država. Nakon što se završi turnir, do srede će se održavati i međunarodni trening kamp na kom će učestvovati više od 300 takmičara u svim uzrasnim kategorijama. To je veoma važno za razvoj džudoa u Srbiji, pa samim tim i u Kikindi – istakao je Svetislav Vukmirica, iz kikindskog Džudo kluba ’’Partizan’’, organizatora ove sportske manifestacije.

Za Gradsku upravu u Kikindi vrlo je bitno da ima ovakav turnir i to smo podržali finansijski jer smo mi poznati kao dobri domaćini ovakvog turnira na kom učestvuje preko 500 mladih džudista, budućih seniora, reprezentativaca, koji će lepe uspomene poneti iz našeg grada kada krenu svojim kućama – istakao je Milivoj Linjački, član Gradskog veća Gradske uprave u Kikindi prilikom otvaranja.

Na takmičenju učestvuju džudisti u kategorijama od mlađih poletaraca do kadeta, odnosno od 7 do 18 godina, dok će na kampu učestvovati stariji. Tako će u Kikindi, po svemu sudeći, ove nedelje biti praznik džudoa.

(Autor fotografija: Čedomir Vujanić)

 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!