INFO Servis

OŠ „Vuk Karadžić“: Obeležen Dan škole i nagrađeni najbolji učenici

Danas je u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ obeležen Dan ove obrazovne ustanove, dodelom nagrada najboljim učenicima koji su ove godine završili osmi razred, sada već srednjoškolcima. 

Osnovna škola „Vuk Karadžić“ nizom aktivnosti, koje se sprovode tokom cele ove nedelje, obeležava svoj Dan:

Prve aktivnosti bile su vezane za sport. Poslužilo nas je i lepo vreme, tako da smo u dvorištu, na novim sportskim terenima, ugostili ekipe iz drugih škola. Bile su organizovane i različite radionice, iz više predmeta, koje učenici mnogo vole. Sutra će profesori stranih jezika organizovati kviz – kaže direktorica Škole, Olivera Lazić. 

Kao i prethodnih godina, u okviru obeležavanja Dana škole, uručene su nagrade najboljim učenicima koji su prošle školske godine završili osnovno obrazovanje. Đak generacije bila je Jovana Zavišin, a sportista Boris Bodrožić, sada oboje učenici prirodno-matematičkog smera Gimnazije „Dušan Vasiljev“. Iz Fonda „Velinka Tešin“, knjigama su nagrađeni učenici koji su se istakli i postigli najbolje rezultate iz srpskog jezika i književnosti. 

Sportista generacije, Boris Bodrožić, kaže da je ovo priznanje zaslužio zahvaljujući uspesima u više sportova:

Već osam godina treniram košarku. Ovu nagradu dobio sam jer sam bio dobar i u drugim školsim sportovima. Ponosam sam na ovo priznanje, jer ono znači da sam se po nečemu istakao u svojoj generaciji – kaže Bodrožić. 

Obeležavanju Dana škole „Vuk Karadžić“ prisustvovala je i Bosiljka Srdić, zamenica gradonačelnika, koja je istakla da ova obrazovna ustanova dobro razume potrebu za modernim i savremenim obrazovanjem:

Posebno poslednjih godina, OŠ „Vuk Karadžić“ radi na poboljšanju uslova za učenje i na uvođenju savremenih metoda rada. Sigurna sam da ćemo, kada je ova škola u pitanju, i ubuduće moći da čujemo samo pohvale, a ja im, i u svoje lično i u ime Gradske uprave, čestitam Dan škole -rekla je Srdić. 

Osnovna škola „Vuk Karadžić“ naredne godine obeležava jubilej od 70 godina postojanja. 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!