INFO Servis

OŠ „Jovan Popović“ uskoro dobija nov izgled

U Osnovnoj školi „Jovan Popović“ u našem gradu u toku su radovi na rekonstrukciji fasade. Sredstva za sanaciju, u iznosu od 2,3 miliona dinara, izdvojila je lokalna samouprava.

 

Kako je i ranije istaknuto, ulaganje u rekonstrukciju obrazovnih ustanova je jedan od prioriteta lokalne samouprave. Radove u OŠ „Jovan Popović“ danas je obišao gradonačelnik Pavle Markov, koji je tom prilikom podsetio da je u proteklom periodu dosta toga urađeno u ovoj školi, koja je pre toga bila u veoma lošem stanju:

Za ovu godinu predviđena je rekonstrukcija fasade. Ova škola nakon završetka radova dobiće potpuno nov izgled. Ostaće još mali deo radova na sali, koje ćemo dovršiti možda već naredne godine – rekao je Markov.

Direktorica OŠ „Jovan Popović“ Jelena Krvopić, kaže da je u toku treća faza kompletne rekonstrukcije ove obrazovne ustanove:

Prošle i pretprošle godine završene su prve dve faze. Ovo nije prvo ulaganje lokalne samouprave u našu školu, a pre toga smo, godinama, bili zaboravljeni. Ključni problem nam je bila sanacija dvorišta, koja je urađena pre dve godine. Takođe, prošle godine lokalna samouprava je uložila u drugu fazu rekonstrukcije, a ovi radovi koji su u toku zaokružiće sanaciju i adaptaciju naše škole. Ostaće još problem krova fiskulturne sale koji prokišnjava, a u pregovorima smo da i te radove završimo sledeće godine – kaže Krvopić, i dodaje da fasada na ovoj školi nije rađena od 1950. godine, od kada i datira ova zgrada.

Prvu fazu rekonstrkcije Osnovne škole „Jovan Popović“ finansirao je Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, a druge dve lokalna samouprava. Ovu školu pohađa 336 učenika, a u prvi razred ovog septembra krenuće 44 đaka.

 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!