INFO Servis

Oproštaj kikindskih vaspitača i dece za pamćenje do kraja života

Završna priredba kikindskih predškolaca, koja se od 2017. godine odvija kroz masovnu manifestaciju „Rastimo uz ples“, ove godine neće biti održana zbog vanredne situacije. Ipak, u Predškolskoj ustanovi „Dragoljub Udicki“ odlučili su da kroz spot, koji je u pripremi, ostave nezaboravnu uspomenu budućim prvacima. Uz interesantan igrokaz vaspitača, koji će biti povezan sa snimljenim dečijim aktivnostima tokom izolacije, video materijal ima za cilj da predškolce zauvek podseća na lepe dane provedene u vrtiću. Kako kaže pedagog kikindske predškolske ustanove Robert Vunjak, aktivnost poput ove predstavlja krunu svega naučenog tokom godina provedenih u vrtiću:

-Želimo da svako dete ponese neku lepu uspomenu. Važno je da ne zaborave sve što su učili u vrtićima, odlosno koliko je bitno zajedništvo, prijateljstvo i sticanje znanja. Naravno, najznačajnija je igra, koja objedinjuje sve najlepše momente u ustanovi.

Osim na nivou ustanove, mnogi vaspitači odlučili su da naprave nešto posebno za svoju grupu. Tako su Sonja Kiš i Milan Vašalić, vaspitači pripremne predškolske grupe u vrtiću „Plavi čuperak“ sa decom i roditeljima otpevali i ekranizovali pesmu „S one strane duge“:

-Ta pesma nosi snažnu simboliku, budući da je nastala u vremenu koje je slično današnjem, odnosno u vanrednim okolnostima. Želja nam je da kroz stihove pokažemo da je „s one strane duge“ sve moguće ostvariti, samo ako mi to želimo – objašnjava vaspitačica Sonja Kiš, dok njen kolega Milan Vašalić dodaje:

-Roditelje i decu navikli smo na malo drugačiji pristup vaspitno-obrazovnom radu, tako da ih inicijativa da napravimo spot za pesmu „S one strane duge“ nije iznenadila. Svi su rado prihvatili da učestvuju u tome.

Najmlađi slušaoci našeg radija imali su priliku da tokom radnih dana, svako veče uživaju u divnim bajkama koje su realizovali predstavnici kikindske Predškolske ustanove i Dečjeg pozorišta “Lane“. Sa svojim vaspitačima predškolci su proveli više od tri godine. Iako od sredine marta više ne provode vreme zajedno u radnim sobama u vrtiću, ipak će se na interesantan način oprostiti jedni od drugih.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!