INFO Servis

Održano muzičko-poetsko veče „Buđenje svesti“

Udruženje građana „Krila anđela“ iz Novih Kozaraca i Kulturni centar Kikinda organizovali su večeras u sali Narodnog pozorišta muzičko-potesko veče, pod nazivom „Buđenje svesti“. Nastupili su Nada Aničić Crljenica i ansambl „Renesans“. 

Nada Aničić Crljenica istakla je da joj je velika čast biti i nastupiti u Kikindi, jer je i sama rodom iz Vojvodine, koju smatra najlepšim krilom svog detinjstva:

Iz velike ljubavi prema svima vama, imam tremu kad nastupam u Vojvodini. Večeras smo Kikinđanima priredili misaonu, duhovnu i filozofsku poeziju, kao i poemu „Vinom putir orošeni“ u kojoj se peva Fruškoj gori i Vojvodini – rekla je Aničić Crljenica, koja je nedavno dobila tri velika priznanja od ruske Republike Krim, odnosno njihovog književnog maratona, a priznanje je dobila i za poštovanje i negovanje ljubavi prema ruskoj književnosti:

Dodeljena mi je medalja „Ivana Bunjina“, prvog ruskog Nobelovca. Rusi to priznanje dodeljuju isključivo za negovanje ljubavi prema ruskoj književnosti. U mojim „Psalmima u svili duše“ nalaze se dve poeme posvećene Dostojevskom. Ova knjiga je uručena političkom rukovodstvu Krima, a od njih mi je iznenada došla i ta treća nagrada, pored dve zlatne medalje.  

Događaju je prisustvovao i gradonačelnik Kikinde, Nikola Lukač, koji je istakao da je velika čast ugostiti Nadu Aničić Crljenica, koja je na najbolji mogući način predstavlja Srbiju u svetu:

Povod njenog dolaska su velika priznanja koja je dobila od Ruske Federacije. Neraskidiva veza postoji između pravoslavnih bratskih naroda. Ovo što smo imali priliku da vidimo večeras predstavlja najbolji način da se prikažu sve lepote muzičko-scenskog nastupa. Zbog epidemije svi smo se uželeli ovakvih događaja – rekao je Lukač. 

 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!