INFO Servis

Održana završna priredba PU „Dragoljub Udicki“

Danas je na otvorenim terenima Sportskog centra „Jezero“ održana završna priredba kikindskih predškolaca, na kojoj su učestvovala deca iz svih 18 vrtića sa teritorije našeg grada. 

Predškolsko obrazovanje ove godine u Kikindi i okolnim selima završila su 432 deteta: 

Ovo je veoma važan dan, kako u njihovim tako i u životima roditelja, ali i mojih kolega vaspitača. Zajedničkim snagama uspeli smo da završimo jednu važnu fazu u životu, i da dovedemo predškolce do momenta kada nastavljaju školovanje u drugom smislu – rekla je Svetlana Milić, direktorica PU „Dragoljub Udicki“, i zahvalila roditeljima na poverenju, deci poželela uspeh u daljem životu i školovanju, a vaspitačima čestitala na uspešno obavljenom poslu. 

Sredinom maja završen je upis u Predškolsku ustanovu, a 480 dece ići će u vrtiće na teritoriji našeg grada od naredne školske godine:

Najveće interesovanje bilo je za jasleni uzrast, što ide u prilog tome da je zaposlenost roditelja porasla i da mladi ljudi imaju potrebu za našim uslugama. Nadamo se da ćemo do septembra meseca uspeti da tako formiramo grupe, da svima izađemo u susret – rekla je Milić. 

Događaju je prisustvovala i Stanislava Hrnjak, predsednica Skupštine grada, koja je istakla da je završna priredba predškolaca divna manifestacija koju će deca dugo pamtiti: 

Kao što ne zaboravimo nikad svoje vaspitače, tako nam i događaji koji obeleže kraj tog dela detinjstva i lepog druženja ostaju u sećanju. Naša predškolska ustanova je primer inovativnosti i kako na jedan poseban način obeležiti ovako lepe događaje – rekla je Hrnjak, i poželela deci u lično i u ime lokalne samouprave, da budu pametni, uspešni, posvećeni i da se bore za sebe i svoje drugare. 

Pratite nas FB