INFO Servis

Održana 32. Trka za srećnije detinjstvo

U organizaciji Crvenog krsta Kikinda, u našem gradu održana je 32. Trka za srećnije detinjstvo. Na ovoj humanitarnoj, tradicionalnoj sportsko – rekreativnoj manifestaciji učestvovalo je preko 3.000 dece, koja su trčala takozvanom “Trasom zdravlja“.

Naši sugrađani nadmetali su se u 26 kategorija, od trke majki sa bebama u kolicima, do trke volontera i roleraša: 

-Zaista mi je veliko zadovoljstvo što smo uspeli da organizujemo ovaku lepu manifestaciju, što nas je vreme poslužilo, dan je bio sunčan, tako da su svi učesnici mogli da trče trasom zdravlja. Crveni krst Kikinda kao organizator manifestacije potrudio se da sve protekne u najboljem redu, imali smo 26 kategorja, od majki sa bebama, do predškolaca, osnovaca, roleraša i volontera naše organizacije. Dugujemo veliku zahvalnost našim donatorima, pre svega kompaniji Grindex koja je obezbedila lepe nagrade, Crvenom krstu Vojvodine, kompaniji Jaffa, Testilend, kao i Kolačiću sreće koji su se potrudili da sva deca na cilju dobiju slatkiše – istakla je Danijela Bjeljac, sekretarka Crvenog krsta Kikinda. 

Već sedam godina generalni sponzor tradicionalne manifestacije je kompanija Grindex:

-To je sada već postala mala tradicija, da uvek podržimo ono što je lepo i zdravo, sve ono što je na ponos svih nas, a to su ovi naši mališani koji svake godine trče našom glavnom ulicom i nama to pričinjava veliko zadovoljstvo, kada sve to podržimo. Mislim da je ova trka posebno važna usled situacije u kojoj se svi nalazimo, ove pandemije i svega ostalog, tako da nam je želja da promovišemo zdrav život, zdrave stilove života, da ukažemo na važnost odgovornosti prema drugima kako bi sve proteklo na najbolji način, onako kako i želimo. Moramo voditi računa jedni o drugima, kako bismo se sačuvali i da na kraju svi budemo zadovoljni – dodao je finansijski direktor kompanije Grindex, Vojislav Bulatović.

Tradicionalnu humanitarno – rekreativnu manifestaciju svečano je otvorila Dijana Jakšić Kiurski, zamenica gradonačelnika Kikinde:

-Imali smo to zadovoljstvo da i ove godine organizujemo 32. manifestaciju. Zaista mogu da kažem da u velikoj meri bilo kakva manifestacija ovog tipa znači puno jer promoviše zdrav život, zdrave načine života, sport i druženje kroz sport i rekreaciju, tako da su ovakve ideje uvek dobrodošle, uvek su korisne za naše društvo, a pogotovo za našu omladinu. Kao i svih proteklih godina, tako se i ove Crveni krst potrudio da organizuje ovu manifestaciju. Naravno da ni ove godine nije izostala podrška Grada Kikinde, jer svaka lokalna samouprava treba uvek da prepozna značaj ovakvih manifestacija i kada god je to moguće pruži podršku i pomoć – nadovezala se Dijana Jakšić Kiurski.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!