INFO Servis

Održan stručni skup „Organizacija rada u savremenoj školi“

Stručni skup pod nazivom „Organizacija rada u savremenoj školi“, koji je održan danas u Centru za stručno usavršavanje, okupio je direktore obrazovnih ustanova. Predavači na skupu bili su dr Slavica Jašić, načelnica Odeljenja za predškolsko i osnovno obrazovanje i vaspitanje Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ljiljana Simović, šef Odseka za osnovno obrazovanje i vaspitanje Minsitarstva prosvete, Snežana Pavlović, savetnik u Grupi za pravne poslove, i Snežana Oluški Vlačić, rukovodilac ŠU Zrenjanin. 

Centar za stručno usavršavanje nastoji da izlazi u susret potrebama zaposlenima u obrazovnim ustanovama, kada su u pitanju obuke i savetovanja, u cilju podizanja kompetencije prosvetnih radnika. Danas je održana konferencija za direktore, kako bi se oni podsetili na sve protokole i procedure koje treba sprovoditi, kao i na zakonske odredbe. 

Ovo je prilika da se iznesu primeri dobre i loše prakse, kao i da direktori dobiju informacije iz prve ruke od predstavnika nadležnog Ministarstva. Cilj je da se poboljša kvalitet rada u školama, kvalitet obrazovno vaspitnog rada, kao i sigurnost dece i zaposlenih u obrazovnih ustanovama – kaže Snežana Oluški Vlačić, Ministarstvo prosvete, rukovodilac Školske uprave Zrenjanin. 

Današnjem skupu prisustvovala je zamenica gradonačelnika Bosiljka Srdić, koja je istakla da je prosveta jedna od oblasti koja, i te kako utiče kako na razvoj grada, tako i cele zemlje:

Zadovoljstvo mi je što smo se danas okupili, kako bismo razgovarali o temama važnim za obrazovanje. Lokalna samouprava je uvek spremna da pomogne u svim oblastima, a posebno u prosveti – istakla je Srdić.  

Fotografije: KikindaOnline

Pratite nas FB
error: Content is protected !!