INFO Servis

Održan najslađi deo “Dana ludaje“: Preko 430 mališana učestvovalo u Dečjem karnevalu

Jedna od najlepših i najslađih priredbi, u okviru 36. Dana ludaje, održana je na Gradskom trgu, povorkom mališana iz svih vrtića sa teritorije grada Kikinde.

Više od 430 predškolaca učestvovalo je u Karnevalu, šetali su od Dečjeg pozorišta Lane, potom preko Gradskog trga, zaustavili se ispred Gradske kuće, a potom svi zajedno otišli na druženje u dvorište Kurije, gde se odvijala žurka za mališane:

Svi su mogli da vide koliko smo ozbiljno shvatili ovaj zadatak, kako mi iz organizacije, tako i deca, ali i svi roditelji. Danas je učestvovalo preko 430 predškolaca na našem Karnevalu za Dane ludaje. Mi pre svega dugujemo zaista veliku zahvalnost našim roditeljima, a posebno mamama koje su se zaista potrudile da ovi kostimi koje su deca nosila budu u stvari takoreći modna tradicija, kostim koji je dostojan jedne modne piste. Veoma smo svi bili srećni i uzbuđeni, jer je ovo što se održalo nešto najlepše što krasi naš grad. Dugujemo veliku zahvalnost svima koji su se potrudili i naravno Turističkoj organizaciji Kikinde, gradonačelniku, kao i mojim kolegama bez kojih ništa nije isto. Vaspitač, dete i roditelj predstavljaju neraskidivu vezu, taj trougao je uvek tu jer jedino tako možemo da ostvarimo ovakav rezultat – istakla je Kristina Drljić, v.d. direktora Predškolse ustanove “Dragoljub Udicki“.

Prisutne mališane u dvorištu Kurije pozdravio je gradonačelnik Kikinde, Nikola Lukač:

-Jedan od najlepših delova svakih Dana ludaje jeste ovaj karneval, povorka naših mališana. Kada vidite da su im roditelji, bake ili deke pomogli u ukrašavanju kostima i kako se deca raduju, igraju ili pevaju, i kada vidite njihove osmehe, naravno da je to smisao svega što radimo i motiv za bilo kakvu organizaciju jeste taj dečji osmeh. Kada vidite koliko je malo potrebno toj deci da budu srećna, onda vam zaista bude sve lakše. Ugostili su me na fantastičan način, deca su pevala, igrala, probali smo malo kulinarske specijalitete, potom smo malo recitovali, imali smo pomoć glumaca Dečjeg pozoriša Lane, ali ono što zaista jeste najlepše su deca. Hvala im što svake godine ulepšaju Dane ludaje, siguran sam da će im to uvek ostati u sećanju, da su bili deo jedne od najvećih manifestacija u ovom regionu – poručio je gradonačelnik Lukač. 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!