INFO Servis, Sport

Održan 5. Memorijalni rukometni turnir “Aleksa Đukanov“ u Mokrinu

U Mokrinu je danas održan 5. Memorijalni rukometni turnir “Aleksa Đukanov“, u spomen čoveku koji je Mokrinčanima približio rukomet i osnovao RK “Crvena zvezda“ u tom selu. Nastupilo je više od 150 takmičara iz Mokrina, Kikinde, Sente, Ade, Novog Kneževca i Ruskog Krstura, i bio je revijalnog karaktera, tako da su sve ekipe na kraju dobile zlatni pehar. Prilikom obraćanja, član Gradskog veća u Kikindi, Miodrag Bulajić, istakao je da da je Aleksa Đukanov znao da prepozna predispozicije dece i to je uspeo da iskoristi na terenu:

-Mokrin sam po sebi, što se tiče rukometa, veoma je važan deo sportske porodice Kikinde, što je svakako dokazao svojim rezultatima. Gradska uprava će uvek na pravi način podržati ovakve sportske manifestacije, a ovakva hala i talentovana deca sigurno su garant budućnosti mokrinskog rukometa – izjavio je Bulajić.

Na turniru su nastupile mešovite grupe iz ukupno 12 ekipa:

-Gradska uprava u Kikindi uvidela je da su ovakvi turniri veoma korisni za decu, pa nam je pružila veliku pomoć. Zaista se nadam da će se i u budućnosti održavati ovakvi sportski skupovi jer je opšte poznato da Mokrinčani vole rukomet, zato tu tradiciju treba da negujemo – izjavio je Igor Knežev, organizator turnira.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!