INFO Servis

Održan 24. Sabor frulaša Vojvodine u Iđošu

U Iđošu je održan 24. Sabor frulaša Vojvodine pod nazivom “Škripi đeram“, odnosno nadmetanje u izvornom i savremenom sviranju. Nastupilo je 14 umetnika iz Subotice, Novog Sada, Leštana, Sremske Kamenice, Kikinde, Iđoša, kao i iz drugih opština i gradova. U kategoriji izvornog sviranja, prvo mesto pripalo je Daliboru Todoroviću iz Novog Sada,  dok je Dragiša Antić iz istog grada bio najbolji u kategoriji savremenog sviranja. U Prislonicu kod Čačka, na republičko takmičenje, plasirali su se i Milivoje Sekulić i Milan Vilotić iz Beograda.

Lepu manifestaciju u Iđošu već godinama podržava i lokalna samouprava, što znači da će Iđošani, odnosno organizatori pokrajinske smotre frulaša uvek moći da računaju na podršku, istakao je Milivoj Linjački, član Gradskog veća:

-Veoma mi je drago što se naš tradicionalni instrument promoviše baš u našem kraju, u Iđošu i to već tradicionalno. Posebno je lepo što imamo i nove, mlade frulaše, kao i one koji su već postali odavno veliki umetnici. Grad Kikinda uvek će podržavati manifestacije koje čuvaju u neguju kutluru našeg naroda – dodao je Linjački.

Pokrajinsko takmičenje u Iđošu, koje se održava u organizaciji Kulturno-prosvetnog društva “Milivoj Omorac“, tradicionalno se održava od 1995. godine.

(Autor fotografija: Čedomir Vujanić)

Pratite nas FB